USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Türkiye'de bu rejimi değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyecek'

Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Türkiye'de bu rejimi değiştirmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye'de Cumhuriyet rejimini değiştirmek isteyenlere ilk defa biz karşı çıkacağız." dedi. - Anadolu Ajansı

'Türkiye'de bu rejimi değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyecek'
02-03-2017 17:32
Google News

KAHRAMANMARAŞ

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkoğlu ilçesinde düzenlenen "Türkiye'yi Seviyorum, Cumhurbaşkanlığı Sistemine Evet" konulu programda, sivil toplum kuruluşu, esnaf temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Halk oylaması kapsamında "tek adam ve rejim değişikliği" söylemlerini değerlendiren Kaynak, "Türkiye'de bu rejimi değiştirmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye'de Cumhuriyet rejimini değiştirmek isteyenlere ilk defa biz karşı çıkacağız." dedi.

Cumhuriyet ve Cumhuriyetin kurucu değerleriyle asla bir sorunlarının olmadığını dile getiren Kaynak, ancak Cumhuriyetin kurucu değerlerini, fabrika ayarlarını bozanların, milleti hizaya çekmeye çalışanların, millete istikamet tayin edenlerin, bunu da oluşturdukları vesayet organlarıyla yapanların aslında sistemle problemlerinin olduğunu söyledi.

2007'deki Cumhurbaşkanı krizini hatırlatan Kaynak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"(Eşi başörtülü birine benim askerim selam durmaz) diyen şimdi Allah'a hamdolsun 10 sene sonra kendisi başörtülü olan bir komutana selam duracaktır bizim askerimiz. Hem de şerefle, gururla ve onurla. O yüzden biz milletin bu coğrafyada istikbalini, istikrarını, istiklalini riske edemeyiz. Muhalefet tek adamlık iddiasında bulunuyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun Allah'a hamdolsun tek adamlıktan başka itirazı kalmadı. En başta sahaya çıkarken, 'bunlar rejim değişikliği yapmak istiyorlar' diyordu. Şimdi hidayete erdi, rejim değişikliği yapmadığımızı, yapmayacağımızı, bu sistem değişikliğinin rejim değişikliği sorunu sonucu oluşturmayacağını gördü. Olsun biraz geç anladı ama bu da iyi bir şey. Şimdi 'tek adam sistemine geçiliyor' diye bir başka yalanın, bir başka haksızlığın içinde."

Kaynak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 16 Nisan'dan önce kendilerinin asla bir tek adam rejimi peşinde olmadıklarını göreceğini belirterek, "Siz görüyorsunuz, o da görecek inşallah. Çünkü bizim için devlet, milletin işini görmek için vardır. Milletin işini görürken de adalet içerisinde görmesi için vardır." dedi.

Muhabir: İsmail Hakkı Demir

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ