USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Türkiye’de böyle seçim görülmedi, 13 oy ile 1 yıllığına muhtar seçildi

Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki Zafer Mahallesi'nde ilginç bir muhtar seçimi yaşandı. Kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle iki binanın dışındaki bütün binalar yıkılırken, YSK bu nedenden dolayı 31 Mart'ta bu mahallede muhtarlık seçimine gitmedi. İlçe Seçim Kurulu dah

Türkiye’de böyle seçim görülmedi, 13 oy ile 1 yıllığına muhtar seçildi
09-06-2019 17:17
Google News

Trabzon'da ilginç bir muhtarlık seçimi yaşandı. Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki Zafer Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşüm kapsamında iki bina haricinde diğer binaların hepsi yıkıldı. Ortahisar Belediye Meclisi tarafından Zafer Mahallesi'nin kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle mahalle olmaktan çıkartılarak Cumhuriyet Mahallesi'ne bağlanmasına karar verildi. Zafer Mahallesi'nde 2 binanın kalması nedeniyle İlçe Seçim Kurulu 31 Mart 2019 yerel seçiminde mahallede muhtar seçimine gerek duymadı.

Ancak İlçe Seçim Kurulu daha sonra aldığı kararla 32 seçmeni bulunan iki binada 2 Haziran'da muhtar seçimi yapılmasına karar verdi. 2 Haziran'da tekrar seçime giden mahallede Cemile Keskin rakibi Ali Öztürk ile yarıştı. 32 seçmenden 17 kişinin oy kullandığı seçimlerde Cemile Keskin 13 oy, Ali Öztürk ise 4 oy aldı. Zafer Mahallesi'nin muhtarı seçilen Cemile Keskin'in bu muhtarlık görevi Zafer Mahallesi'nin Cumhuriyet Mahallesi'ne bağlanması işlemlerinin tamamlanmasının ardından düşürülecek. Yaklaşık 1 yıl boyunca muhtarlık görevini sürdürecek olan Cemile Keskin, esprisine aday olduğunu belirterek, kazandığı için mutlu olduğunu söyledi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ