USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Turkcell, yapay zeka çalışmalarında uyacağı yedi ilkeyi açıkladı

"Yapay zeka alanında alınacak çok yol var ve köklü değişimler göreceğiz."

Turkcell, yapay zeka çalışmalarında uyacağı yedi ilkeyi açıkladı
15-01-2020 16:09
Google News

Turkcell, Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş, "Yapay zeka alanında alınacak çok yol var ve köklü değişimler göreceğiz. Yapay zeka 2022 yılında 75 milyon işi ele geçirecek, aynı zamanda 133 milyon yeni iş fırsatı yaratacak." dedi.

Turkcell, Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Öztürk ve Yeni Teknolojiler Hukuku Yöneticisi Gökçe Çobansoy Hızel'in katıldığı toplantıda, yapay zeka çalışmalarında uyacağı yedi ilkeyi açıkladı.

Turkcell, yedi maddelik "Yapay Zeka İlkeleri" ile iş süreçlerinde kullandığı ve geliştireceği teknolojilerin etik ve sorumlu şekilde kullanılacağına dair taahhütlerini duyururken, toplantı kapsamında Turkcell'in geliştirdiği yapay zeka uygulamalarından örnekler de yer aldı.

Verilen bilgiye göre Yapay Zeka İlkeleri; "Çevre ve İnsan Odaklıyız", "Profesyonel Olarak Sorumluyuz", "Veri Gizliliğini Gözetiriz", "Şeffafız", "Güvenliği Esas Alırız", "Adil Davranırız", "Daha İyi Bir Gelecek için Paylaşır ve İş Birliği Yaparız" başlıklarını taşıyan yedi maddeden oluşuyor.

Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş, konuşmasında yapay zekanın gelişim süreçleri hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti:

"Çok hızlı bir değişim yaşıyoruz. Yapay zeka ne verilirse onu öğrenen bir çocuk gibi, Turkcell olarak ona iyiliği, insanlığa faydalı şeyleri öğreteceğiz. Yapay zeka alanında alınacak çok yol var ve köklü değişimler göreceğiz. Yapay zeka 2022 yılında 75 milyon işi ele geçirecek, aynı zamanda 133 milyon yeni iş fırsatı yaratacak. Yapay zekanın da hem müşterilerimize hem tüm dünyaya iyilik getirmesi için, açıkladığımız ilkelerden sapmadan çalışmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ