İSTANBUL (AA) - Turkcell’in, Suriyeli sığınmacıların Türkiye'de günlük yaşama daha kolay uyum sağlamaları amacıyla hayata geçirdiği “Merhaba Umut” uygulaması ödüle layık görüldü.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turkcell’in Suriyelilerin hayata daha kolay adapte olabilmesi için geliştirdiği “Merhaba Umut” uygulaması, uluslararası arenada ses getirmeye devam ediyor. Şirketlerin toplum ve dünya için yarattıkları değerleri ödüllendiren Ethical Corporation Responsible Business Awards, Merhaba Umut’u Diversity&Inclusion (Çeşitlilik ve Kapsama) kategorisinde ödüle layık gördü. Responsible Business Awards, şirketlerin sürdürülebilirlik stratejilerini, iş platformu, toplum ve dünya için yarattıkları değeri ödüllendiriyor.
Turkcell Akademi tarafından geliştirilen Merhaba Umut mobil uygulaması, Eylül 2016’da hayata geçirildi. Dünyada bir ilk olan uygulama sayesinde, anadili Arapça olan kullanıcılar, Türkçe’de en çok kullanılan kelime ve ifadeleri hem sesli hem de yazılı olarak öğrenebiliyor. Dil öğrenimi özelliğinin yanı sıra Türkçe-Arapça ve Arapça-Türkçe anında sesli tercümeden de faydalanabiliyor. Uygulama şimdiye kadar 600 binden fazla indirilme sayısına ulaştı.
Günlük hayatı kolaylaştıran kritik bilgilere erişim imkanı sunan uygulamanın özellikleri arasında resmi kayıt işlemlerinin nasıl yapılacağı, sağlık hizmetlerine nasıl ulaşılacağı ve en yakın hizmet noktalarını bulmaya yardımcı lokasyon bazlı hizmetler de bulunuyor.
Merhaba Umut uygulaması ayrıca kullanıcılara tek tuşla Turkcell’in Arapça çağrı merkezini arama olanağı da sunuyor. Uygulama, tüm operatörlerin müşterilerine açık olarak tasarlandı. Uygulama, Android ve iOS versiyonlarıyla hizmet veriyor.
Merhaba Umut, daha önce ITU, UNESCO ve GSMA tarafından ödüle layık görüldü. GSMA Glomo Ödülleri 2017’de “Sosyal ve Ekonomik Gelişim” kategorisinde “Olağanüstü ya da İnsani Durumlarda Mobil İletişim” ödülünü alan Merhaba Umut uygulaması, UNESCO-Pearson’un "Dijital Dünyada Okur-Yazarlık" ödülleri kapsamında en iyi 14 uygulamadan biri seçildi. Uygulama, 193 ülkenin üye olduğu ITU (Uluslararası Telekomünikasyon Birliği) liderliğinde WSIS (World Summit on the Information Society) Prizes 2017’de “Kültürel Çeşitlilik ve Kimlik, Dil Çeşitliliği” kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) platformu, Suriyeli sığınmacılarla ilgili çalışmalarından dolayı Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nu "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" öncüsü seçti.