USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

Turkcell'in otizmli çocuklara özel uygulaması “İçimdeki Hazine“ yenilendi

Uygulama, yenilenen özelliğiyle konuşma zorluğu yaşayan çocukların iletişim becerilerini geliştirmesine yardımcı oluyor

Turkcell'in otizmli çocuklara özel uygulaması “İçimdeki Hazine“ yenilendi
02-04-2021 14:30
Google News

Turkcell'in otizmli çocukların hayata eşit katılımını desteklemek için geliştirdiği "İçimdeki Hazine" uygulaması, yenilenen özelliğiyle konuşma zorluğu yaşayan çocukların iletişim becerilerini geliştirmesine yardımcı oluyor.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, toplumdaki dezavantajlı bireylerin hayata eşit ve etkin katılımı için teknolojisini seferber eden şirket, otizmli çocukların özel eğitim ve kaynaştırma eğitimi süreçlerine katkı sağlamak için hayata geçirdiği "İçimdeki Hazine" projesinin mobil uygulamasına yeni özellikler eklemeyi sürdürüyor.

Uygulama içinde bulunan ve konuşma zorluğu yaşayan çocuklar için sunulan İletişim ve Konuşma modülü sayesinde çocuklar söylemek istediklerini uygulama üzerinden seçtikleri resimler aracılığıyla aktarabiliyor.

Uygulama içerisinde yapılan geliştirmelerle tüm görseller, cümle algoritmaları yenilendi ve konuşma zorluğu yaşayan çocukların daha kolay iletişim kurabilmesi için Turkcell'in kendi geliştirdiği yapay zeka sesi kullanılmaya başlandı. Ayrıca otizmli çocuklara resimler üzerinden kelimelerin nasıl telaffuz edildiğine dair sesli bilgiler verilmesinin yanında, uygulama aracılığıyla çocuklara anlamlı cümle kurma öğretiliyor ve iletişim zorluklarını teknoloji sayesinde aşmalarına imkan sağlanıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ