USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Türk Telekom'dan son 12 yılın en yüksek büyüme performansı

"2020 yılında başarılı bir performans sergiledik. Konsolide gelirlerimiz yıllık bazda yüzde 20 arttı, halka arzdan bu yana en yüksek yıllık büyümeyi gördük"

Türk Telekom'dan son 12 yılın en yüksek büyüme performansı
04-02-2021 12:37
Google News

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Önal, 2020 yılında başarılı bir performans sergilediklerini belirterek, "Konsolide gelirlerimiz yıllık bazda yüzde 20 arttı, halka arzdan bu yana en yüksek yıllık büyümeyi gördük." dedi.

Önal, NG Enjoy Sapanca'da düzenlenen basın toplantısında, Türk Telekom'un 2020 yılı finansal ve operasyonel sonuçları ile 2021'e ilişkin öngörülerini paylaştı.

Türk Telekom olarak 2020'yi başarıyla geride bıraktıklarını belirten Önal, "Yüksek teknoloji alanındaki birikimimiz, insan odaklı müşteri deneyimimiz, kesintisiz iletişim anlayışımız ve fiber dönüşüm yatırımlarımız bu başarımızın dört ana sac ayağını oluşturuyor. Bunları yaparken pusulamız 'değerli hissettirmek' üzerine kurulu. Hedefimiz ise Türkiye'nin dijital dönüşümünün mimarı olmak." ifadelerini kullandı.

Önal, 2020'de, güvenli ve yüksek kalitede şebekeler üzerinden kesintisiz internet erişiminin her zaman olduğundan daha önemli hale geldiğini, birbirine bağlı cihaz sayısının ve tüketiminin arttığını söyledi.

Geçen yılın 2. çeyreğinden itibaren sabit genişbantta yeni abonelik talepleri ile veri trafiğinde belirgin artışlar yaşandığını kaydeden Önal, geçen yıl önce mayıs, sonra da eylül ayında iki kere üst üste genişbantta en yüksek aylık satış rakamına ulaştıklarını aktardı.

Önal, Türk Telekom kullanıcılarının abone başına aylık ortalama data yükleme (upload) hacminin 2020'de bir önceki yıla kıyasla yüzde 55 artışla 14,4 GB'a yükseldiğini bildirdi.


Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ