USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

Türk Telekom, 73 girişime 5 milyon TL'yi aşkın nakit desteği verdi

"(Girişim hızlandırma programı PİLOT kapsamında) Mezun girişimlerimiz, geçen yıl yaklaşık 850 kişiye istihdam sağlarken, 60 milyon TL ciro elde etti. "

Türk Telekom, 73 girişime 5 milyon TL'yi aşkın nakit desteği verdi
27-04-2021 14:04
Google News

Türk Telekom Strateji, Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Barış Karakullukçu, şirketin girişim hızlandırma programı PİLOT kapsamında bugüne kadar 73 girişime toplamda 5 milyon TL'nin üzerinde nakit desteği sağladıklarını belirterek, "Mezun girişimlerimiz, geçen yıl yaklaşık 850 kişiye istihdam sağlarken, 60 milyon TL ciro elde etti. Dünyaya açılmaya hazırlanan PİLOT girişimlerinden 30'u yatırım aldı." dedi.

Karakullukçu, yaptığı açıklamada, Türk Telekom olarak "herkesi değerli hissettirme" hedefiyle ülkenin geleceğine yatırım yapmayı öncelik olarak belirlediklerini, kamuya, yerel yönetimlere ve özel sektöre yönelik dijital çözüm ve hizmetleriyle kurumsal müşterilerine dijitalleşme yolculuklarında destek olduklarını, Türkiye'nin dijital dönüşümüne öncülük ettiklerini söyledi.

Karakullukçu, "5G, yapay zeka (AI), nesnelerin interneti (IoT), akıllı şehirler gibi teknolojilerle ülkemizi dijitalleştiriyoruz. Türkiye'nin en yüksek yatırım yapan teknoloji şirketlerinden biri olarak son 15 yılda dijital dönüşüm için yaptığımız yatırımlar 17,6 milyar doları buluyor." dedi.

Türkiye'nin dijital dönüşümünün lideri olmanın verdiği sorumlulukla 5G ve sonrası yeni nesil teknolojileri hayata geçirmeye ve bu teknolojileri destekleyecek altyapıyı inşa etmeye odaklandıklarını belirten Karakullukçu, güçlü fiber altyapıları ile 5G'ye en hazır operatörlerden biri olduklarını söyledi.

Yılın ilk çeyreğinde Nokia iş birliğinde 5G test şebekesi üzerinde gerçekleştirdikleri denemede, 4,5 Gbps üzeri hızlara ulaşarak bu alanda yeni bir dünya rekoruna imza attıklarını aktaran Karakullukçu, "5G bağlantı hızını en yüksek düzeye taşıyan spektrum olan 'milimetre dalga' ile 5G yeni radyo taşıyıcı birleştirme teknolojisini 8 taşıyıcı destekli akıllı telefon ile Türkiye'de ilk defa denedik." ifadelerini kullandı.

- Küresel ölçekte iş birliği

Barış Karakullukçu, 2020 yılında grup şirketi Argela ve ABD'deki iştiraki Netsia ile dünya çapında 5G standartlarını değiştirecek çalışmaları küresel anlamda ticarileştirmeye başladıklarını, ocak ayında dünyanın sayılı ağ ekipmanları üreticilerinden Juniper Networks iş birliğiyle 5G teknolojilerini dünyaya ihraç etme noktasına geldiklerini söyledi.

Karakullukçu, "Netsia'nın mobil ağlara verimlilik ve esneklik sağlayacak Radyo Akıllı Kontrolcü (RIC) ürününü Juniper'in ürün portföyüne entegre ettik. Argela'nın bir diğer teknolojisi Yazılım Tanımlı Fiber Genişbant Erişimi (SEBA) ise 5G'yi destekleyecek yeni nesil fiber ağların yapay zeka desteğiyle sanal olarak yönetilmesine olanak tanıyor. Yakın zamanda küresel anlamda yaygınlaşmasını beklediğimiz bu teknolojinin dışa bağımlılığımızı azaltarak yerli üretime ivme kazandıracağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ