USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Tüm yurttaşlar anayasayı sahiplenmeli'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, anayasaların bütün demokrasilerde toplumsal uzlaşı belgeleri olduğunu vurgulayarak, görüşü, yaşam tarzı ne olursa olsun tüm yurttaşların anayasayı sahiplenebilmesi gerektiğini söyledi. - Anadolu Ajansı

'Tüm yurttaşlar anayasayı sahiplenmeli'
09-12-2016 19:52
Google News

ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu.

Hayatını kaybeden eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin'e ilişkin soru üzerine Kılıçdaroğlu, Sezgin'in sevecen, hoşgörülü, alçak gönüllü bir kişiliğe sahip olduğunu, bu tür siyaset adamlarına bugün her zamankinden çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Başkanlık sistemine ilişkin soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, parlamenter sistemden başkanlığa geçilirse rejimin değişmiş olacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, anayasaların bütün demokrasilerde toplumsal uzlaşı belgeleri olduğunu vurgulayarak, görüşü, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun tüm yurttaşların anayasayı sahiplenebilmesi gerektiğini ifade etti.

"Parlamenter sistemin aksaklıkları giderilecekse varız"

Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrı yaptığı belirtilerek, CHP'nin neden bu çağrıya olumlu yanıt vermediği sorulan Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili görüşlerini TBMM Başkanına bir mektupla bildirdiklerini, demokratik parlamenter sistemin aksaklıklarının giderilecekse, ülkenin darbe hukukundan arınması sağlanacaksa bu çalışmaya katılabileceklerini ilettiklerini, ancak bir cevap gelmediğini bildirdi.

"Hukuk kuralları içinde çalışır"

Referandum fikrine nasıl baktığı yönündeki soru üzerine Kılıçdaroğlu, bunun kuralları olduğunu, hukuk kuralları içinde bunun çalışacağını söyledi.

Teklifin Meclis Genel Kurulu'nda 330'u bulup bulamayacağı sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin özgür iradesiyle, ülkeyi, çocuklarını, Türkiye'nin geleceğini düşünerek oy kullanması gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Ferdi Türkten

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ