USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

TSKB, ESG rating notuna endeksli kredi sözleşmesine imza attı

"ESG rating notuna endeksli ilk kulüp kredi sözleşmesi ile dünyanın önde gelen bankalarıyla gerçekleştirdiğimiz...

TSKB, ESG rating notuna endeksli kredi sözleşmesine imza attı
01-12-2020 16:17
Google News

Çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) rating notuyla Türkiye’de ilk sırada dünyada ise en iyi bankalar arasında yer alan Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), ESG rating notuna endeksli kredi sözleşmesine imza attı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, TSKB, ESG notuna endeksli kredi sözleşmesini imzaladı. Sürdürülebilirlik ve kredi koordinatörü ING Bank öncülüğünde 4 farklı ülkeden katılım sağlayan global bankalar ING, BNP Paribas, Standard Chartered ve SMBC’nin yer aldığı kredi anlaşması Türkiye’de ilk kez TSKB tarafından gerçekleştirildi.

Uluslararası sürdürülebilirlik derecelendirme kuruluşu Sustainalytics tarafından verilen ve 16.7 ile düşük risk kategorisinde yer alan ESG rating notuyla global ölçekte en iyi bankalar arasında bulunan TSKB, sürdürülebilirlik performansını tüm boyutlarıyla değerlendiren bu nota endeksli borçlanma işlemi ile yenilikçi bir ürüne imza attı.

ESG performansına bağlı önemli finansal etki yaşama riski düşük olarak değerlendirilen ve dünyada 372 banka arasında 6., Türkiye’de ise ilk sırada yer alan TSKB, bu yenilikçi yapı ile ESG rating notunu daha da iyileştirmeyi hedefliyor. ESG rating notunda, kredi vadesinde kredi sözleşmesinde hedeflenen skora ulaşılması durumunda, temin edilen kredinin faiz oranında da belirli bir oranda iyileşme oluşacak.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ