USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Trump ın Meksika ya davet edilmesi ülkeye ihanettir

Meksikalı Yönetmen Inarritu, Meksika Devlet Başkanı Nieto yu, ABD’deki Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Trump ı Meksika ya davet ettiği için sert şekilde eleştirerek, ülkeye ihanetle suçladı.

Trump ın Meksika ya davet edilmesi ülkeye ihanettir
03-09-2016 14:22
Google News

Meksikalı Yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto yu, ABD deki Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump ı Meksika ya davet ettiği için sert şekilde eleştirerek, ülkeye ihanetle suçladı.

"The Revenant" ve "Birdman" filmlerinin Oscar ödüllü Meksikalı yönetmeni Inarritu, İspanyol El Pais gazetesinin açık görüş köşesinde bir yazı kaleme alarak, Meksika Devlet Başkanı Nieto yu, Cumhuriyetçi aday Trump ı Meksika da ağırlamasından dolayı topa tuttu.

Yazısında, Devlet Başkanı Nieto nun Trump ı ağırlamasına sert tepki gösteren Inarritu, "Donald Trump ın, Enrique Pena Nieto tarafından davet edilmesi bir ihanettir." ifadesini kullandı.

Trump ın 2015 teki bir konuşmasında "azılı suçlu" ve "tecavüzcü" diye Meksikalıları aşağıladığını ve her seferinde göçmenlerin sınırdan geçişini önlemek için Meksika sınırına duvar örmek ve maliyetini Meksika ya ödetme niyetinde olduğunu hatırlatan yönetmen Inarritu, davetin "dünya önünde Meksika ya hakaret eden, sataşan ve tehdit eden birini onaylamak anlamına" geldiğini belirtti.

Ünlü yönetmen, "Trump hükümetimiz tarafından çok uzun süre önce istenmeyen kişi (persona non grata) ilan edilmeliydi. Bir Meksika vatandaşı olarak bu etkinlikten sonra Enrique Pena Nieto beni temsil etmiyor ve hiçbir ülkeyi temsil etmeye layık değildir." görüşünü savundu.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ