USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Trakya çiftçisi ‘Nitratlı gübre yasağına’ tepkili

Terör olaylarında bomba yapımında kullanıldığı tespit edilen nitratlı gübrenin satış ve kullanımının kısıtlamasına Trakya çiftçisinden tepki geldi.

Trakya çiftçisi ‘Nitratlı gübre yasağına’ tepkili
01-03-2017 18:57
Google News

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve emniyet güçlerinin, terör örgütleri ile yapıkları mücadelede el yapımı patlayıcıların gübreyle gerçekleştirildiğinin tespit edilmesinin ardından, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 8 Haziran 2016 tarihinde nitratlı gübre çeşitlerinin satışı durdurulmuştu. Bakanlıktan yapılan açıklamalarda, ‘Amonyum nitrat’ olarak bilinen yüzde 33'lük gübrenin tarımsal amaçlı kullanılmasına kesinlikle izin verilmeyeceği ancak potasyum nitrat ve sodyum nitrat gübrelerinin satışı ve kullanılmasının önünün bazı tedbirler ile açıldığı bildirilmişti.

Reçeteyle satış, muhtar denetiminde gübreleme

Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, aynı zamanda bir üretici olduğunu hatırlatarak, "Yani tabi ki bu olayda bir mağduriyet ortaya çıkacak. 33’lük nitrat olarak kullandığımız buğday başağına en etkili olan gübre şu anda 26’lık nitrat olarak dağıtılacağı bilgisini aldık. Bu biraz çiftçi açısından çok zor bir olay" dedi.

Çiftçilere 2 milyar 118 milyon TLlik destek ödemesine başlanıyor Çiftçilere destek ödenmesine başlanıyor dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ