USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Toyota otomotivin geleceğini Kenshiki Forum’da tanıttı

Kenshiki Forum’da tanıtılan önemli yeniliklerden biri Toyota'nın tamamen yeni bataryalı elektrikli SUV modelinin ön gösterimi oldu

Toyota otomotivin geleceğini Kenshiki Forum’da tanıttı
07-12-2020 15:09
Google News

Toyota ikinci kez düzenlediği Kenshiki Forum'unda önümüzdeki dönemde sunacağı yeniliklerini tanıtırken, büyük bir değişimin öncüsü olacak mobilite vizyonunun ana hatlarını da aktardı.

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, Kenshiki Forum’da tanıtılan önemli yeniliklerden biri Toyota'nın tamamen yeni bataryalı elektrikli SUV modelinin ön gösterimi oldu.

Yeni e-TNGA platform üzerine yapılacak yüzde 100 elektrikli SUV modeli, yeni platform ile birlikte, Toyota’nın önümüzdeki dönemde çıkacağı bataryalı elektrikli modellerinin ilk adımı olacak.

Önümüzdeki aylarda bu yeni SUV hakkında daha fazla detay vermeye hazırlanan Toyota, ilk etapta bir tasarım silueti ve platform mimarisini paylaştı.

Ön gösterimi gerçekleştirilen ancak henüz ismi açıklanmayan SUV aracı, akıllı tasarım felsefesiyle çok yönlü olacak ve farklı ürün tiplerine adapte edilebilecek.

Yeni e-TNGA platformun ise bazı kilit noktaları sabit kalırken, diğer noktalar değiştirilerek farklı genişlik, uzunluk, dingil mesafesi ve yüksekliği olan araç tiplerine uygulanabilecek. Yeni e-TNGA platformu, önden çekişli, arkadan itişli veya dört çeker sürüşlü araçlara adapte edilebilecek.

Platform böylece farklı batarya boyutlarına ve elektrik motorlarına sahip araçlar için de kullanılabilecek. Toyota, bu çok yönlü yaklaşım sayesinde geliştirme zamanlamasını da kısaltmış olacak.

Model geliştirilmesi tamamlanan ve ilk e-TNGA üzerine yapılacak bu SUV araç Toyota'nın Japonya'daki ZEV fabrikasında üretilecek.


Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ