USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TOBB heyeti Başbakan’a Doğu-Güneydoğu projelerini sundu

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ekonomi alanında Doğu ve Güneydoğu ile ile ilgili projelerin Başbakan Yıldırım’a sunulduğunu belirtti. Başbakan Binali Yıldırım, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti Çankaya...

TOBB heyeti Başbakan’a Doğu-Güneydoğu projelerini sundu
14-07-2016 20:21
Google News
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ekonomi alanında Doğu ve Güneydoğu ile ile ilgili projelerin Başbakan Yıldırım’a sunulduğunu belirtti.
Başbakan Binali Yıldırım, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. Hisarcıklıoğlu, Rusya ve İsrail ile yaşanan normalleşme süreci dolayısıyla Yıldırım’a şükranlarını sunduğunu belirterek, ekonomi diplomasisi trafiğinin hızlandırılacağına dikkati çekti. Sorun ve taleplerini de Yıldırım’a ilettiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, Doğu ve Güneydoğu illerinin cazibe merkezi haline getirilmesi için önerilerini de sunduklarını kaydetti.
Mısır ile Türkiye ilişkilerine ilişkin soru üzerine Hisarcıklıoğlu, “Biz daha önce zaten Mısır’a gittik. İnşallah yakın zamanda da TOBB yönetimi olarak Mısır’a davet olduğu için gitmeyi düşünüyoruz. Davetin tarihi daha netleşmedi” şeklinde konuştu.
Ekonomi diplomasine ilişkin soruya Hisarcıklıoğlu, “Özellikle Rusya, İsrail bağlamında birinci hedef noktası. Daha sonra AB ile olan ilişkilerin daha da geliştirilmesi konusunda ABD de dahil olmak üzere Filistin’e yönelik diplomasiyi artıracağız” karşılığını verdi.
Hisarcıklıoğlu, Doğu ve Güneydoğu ile ilgili projelerin Başbakan Yıldırım’a sunulduğunu da ifade etti.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ