USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye-Almanya ETOK/JETCO 5. Dönem Toplantısı'na katılacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Almanya'nın başkenti Berlin'de yarın gerçekleştirilecek Türkiye-Almanya Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi (ETOK/JETCO) 5. Dönem Toplantısı'nda yer alacak.

Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye-Almanya ETOK/JETCO 5. Dönem Toplantısı'na katılacak
26-09-2024 11:08
Google News
Ankara

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Bolat, yarın gerçekleştireceği resmi ziyaret kapsamında, Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck ile söz konusu toplantıya başkanlık edecek.

Ziyarette, Alman ve Türk iş dünyasının temsilci kuruluşlarıyla yapılacak çalışma gruplarının ortaya koyduğu çıktıları değerlendirecek olan Bolat, toplantının protokolünü de imzalayacak.

Bolat, Türk iş dünyasının kapasitesini artırmaya dönük işbirliği programını hayata geçirecek "Partnering with Germany" niyet beyanına da imza atacak.

Karşılıklı yatırımların artırılması hedefleniyor

Türkiye ile Almanya arasındaki ticaret hacmi geçen yıl 50 milyar dolara ulaştı.

Türkiye, dünyadaki en önemli ticaret ortaklarından olan Almanya ile bağlarını söz konusu ziyaret kapsamında daha da kuvvetlendirmeyi amaçlıyor. Bu nedenle özellikle karşılıklı yatırımlar, müteahhitlik, sanayi, turizm, üçüncü ülkelerde projeler, Avrupa Birliği (AB), yeşil dönüşüm, dijital ekonomi ve enerji gibi birçok konuda işbirliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ