USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

The Woolmark Company, modanın öncüleriyle buluştu

- 60 bin merinos yün yetiştiricisinin bulunduğu kar amaçsız şirket olan Australian Wool Innovation'a ait The Woolmark Company'nin düzenlediği "İş Liderleri Forumu"nda merinos yün sanayisinin modaya ve hayata yaptığı katkılar masaya yatırıldı

The Woolmark Company, modanın öncüleriyle buluştu
30-03-2018 13:24
Google News

İSTANBUL (AA) - The Woolmark Company, Türk iş dünyasının önde gelen markalarıyla üniversitelerin moda tasarımı ve tekstil öğrencilerini bir araya getirdi

The Woolmark Company'den yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 60 bin merinos yün yetiştiricisinin bulunduğu kar amaçsız bir şirket olan Australian Wool Innovation'a (AWI) ait The Woolmark Company'nin düzenlediği "İş Liderleri Forumu"nda merinos yün sanayisinin modaya ve hayata yaptığı katkılar masaya yatırıldı.

Türkiye'nin önde gelen markaları ve moda tasarımı öğrencilerini bir araya getiren forumda konuşan Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown, etkinlik fikrinin geçen yıl The Woolmark Company Birleşik Krallık ve Türkiye Ülke Müdürü Nigel Gosse'tan geldiğini ifade etti.

Forumda öğrenciler sektördeki yaygın iş olanaklarını anlama ve sektöre bakış açısı kazanma şansının yanı sıra merinos yününün çok yönlülüğü ve diğer birçok faydasını anlama olanağı da elde etti. Öğrenciler gelecekteki profesyonel yaşamlarında başarılı olabilmeleri için sektördeki gelişmeleri takip etme fırsatı buldu.

Ayrıca, seminerde sunumu yapılan ve yine The Woolmark Company tarafından yılda iki kez yayınlanan "The Wool Lab", "SS19" ile tekstil ve moda profesyonellerine ve perakendecilere ilham vermek ve merinos yününün geniş kullanım potansiyelini anlatmayı amaçlıyor.


- "İlk merinos yünleri 1805 yılında piyasaya sürüldü"


Marc Innes-Brown, yünün tarihinin uzun bir geçmişe dayandığını belirterek, kırpılan ilk merinos yünlerinin 1805 yılında piyasaya sürüldüğünü ve ilk balyanın 1807'de İngiltere'ye gönderildiğini kaydetti.

1829'da Londra yün alıcıları tarafından yünün en yumuşak ve en iyi elyaf olarak kabul edildiğini aktaran Innes-Brown, bu kalite ve itibarın günümüzde de devam ettiğini vurguladı.

Innes-Brown, moda endüstrisinin Avustralya'daki büyüklüğünün 12 miyar dolara ulaştığını ve 220 bin kişinin istihdam edildiğini kaydederek, Avustralya'nın dünyanın en büyük yün üreticisi ve ihracatçısı olduğunu dile getirdi.

Geçen yıl yalnızca yünden 3,6 milyar dolar ihracat geliri elde ettiklerini belirten Innes-Brown, Türkiye Büyükelçisi olduğunda, Avustralya'nın yıllardır Türkiye'ye yün tedarik ettiğini öğrendiğini ve geçen yıl iki ülke arasındaki ticaretin 1,7 milyar dolar olduğunu ifade etti.


- "Woolmark Performance Challenge yarışması başlattık"


Nigel Gosse ise The Woolmark Company'nin, Avustralyalı 60 bin yün yetiştiricisinden, dünyadaki büyük yün üreticisi işletmelere, tasarımcılara, perakendelere ve markalara kadar büyük bir tedarik zincirine seslendiğini belirterek, "Biz burada iplik, kumaş ve giysilerinizi tüketiciye ulaştırmak için sizlerle çalışmak, iş birliği yapmak üzere bulunuyoruz. Sizler gibi direkt iş birliklerimiz dışında, uluslararası platformlarda yünün çok yönlülüğünü hatırlatmaya yönelik çalışmalarımız var. Doğallık, yenilenebilirlik, biyoçözünürlük. Bu üç özellik tüketiciler tarafından en çok talep edilen özellikler olma yolunda." değerlendirmesinde bulundu.

Gosse, ocak ayında Woolmark Performance Challenge yarışmasını başlattıklarına dikkati çekerek, "Adidas ile iş birliği yaparak başlattığımız bu proje ile Avrupa ve Kuzey Amerika'daki üniversite öğrencileri ile yünün özelliklerini daha da geliştirmek için çalışmalar sürdürüyoruz. Spor ve performans alanında çalışan bu öğrenciler 51 farklı üniversiteden geliyor ve toplamda 271 öğrenci katılım gösteriyor. Türkiye'den ise 5 üniversite bulunuyor." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ