USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Tesla CEO'su Elon Musk, robotaxi, robovan ve Optimus robotlarını tanıttı

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, martı kanat kapılara sahip, direksiyon ve pedalları olmayan robotaksi "Cybercab" ile sürücüsüz otobüs robovan ve Optimus insansı robotlarının sunumunu yaptı.

Tesla CEO'su Elon Musk, robotaxi, robovan ve Optimus robotlarını tanıttı
11-10-2024 17:52
Google News
Washington

Musk, Los Angeles'daki Warner Bros stüdyosunda düzenlenen "We, Robot" etkinliğinde Tesla'nın geleceğe dair vizyonunu tanıttı.

Tesla'nın 2019'da Cybertruck tasarımının lansmanından bu yana düzenlediği ilk ürün tanıtımı olan etkinlikte Musk, tamamen otonom olan robotaksi "Cybercab" ile sahneye çıktı.

Musk, Cybercab'in 30 bin doların altında fiyattan satışa çıkacağını belirterek, şirketin robotaksiyi 2027'den önce üretmeyi umduğunu söyledi.

Ayrıca yük veya 20 kişiye kadar yolcu taşıyabilecek otonom, elektrikli bir robovan üretme planını da duyuran Musk, robotaksi ve robovan'ın endüktif (kablosuz) şarj kullanacağını, böylelikle araçların şarj edilmesi için istasyonlara fişe takılmasına gerek kalmayacağını anlattı.

Öte yandan Musk, geliştirilmekte olan Optimus adlı insansı robotları da görücüye çıkardı. Musk tanıtım yaparken katılımcılar arasında gezen robotların içecek servisi yapmaları ve dans etmeleri dikkati çekti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ