USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Terörle anılmak istemiyorlar!

Patnos Gücü Belediyespor Kulübü, birçok branşta 100 genci sporla tanıştırıp, terör ve uyuşturucudan kurtarmak için çalışmalara başladı. Patnos Gücü Belediyespor ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, çocuklara sporu sevdirmek...

Terörle anılmak istemiyorlar!
09-12-2015 13:48
Google News
Patnos Gücü Belediyespor Kulübü, birçok branşta 100 genci sporla tanıştırıp, terör ve uyuşturucudan kurtarmak için çalışmalara başladı.
Patnos Gücü Belediyespor ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, çocuklara sporu sevdirmek ve onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla açtığı kurslara yenilerini ekledi. Patnos Gücü Belediyespor Antrenörü Canip Şahin yönetiminde futbol, Fatma Akkurt tarafından atletizm, Berat Çivi idaresinde badminton, Cemal Adıbelli nezaretinde tenis ve Aynur Samat öncülüğünde judo kursları açıldı. Çocuklar her gün Patnos Şehir Stadyumu ve kapalı spor salonunda bu kurslarda antrenman yapıyor.
Spor antrenörü Canip Şahin, çocukların çok yetenekli olduğunu ifade ederek, "Patnos’un tek spor kulübü olarak sil baştan yeni bir takım kurduk. Şimdi alt yapı ve diğer spor dallarında 100 gencimizi sporla tanıştırıyoruz. İlçemizin adı bundan sonra terör veya diğer hoş olmayan durumlarla anılmayacak, sporla anılacak’’ diye konuştu.
Atletizm Antrenörü ve FİFA eski hakemlerinden Fatma Akkurt da, Düzce’den geldiğini ve Patnos’ta çocukların çok başarılı bir yapıya sahip olduklarını dile getirdi. Akkurt, buradaki gençlerin yapılan spor müsabakalarında milli sporcular arasına girmek için büyük bir fırsat yakalayacaklarını söyledi. Çocukların sadece futbol ve atletizm ile sınırlı kalmalarını istediklerini anlatan Akkurt, "Yeni spor dalları açarak çocukların hem boş zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri hem de kötü alışkanlıklarından uzak kalmalarını hedefliyoruz. İlçemizde ailelere sesleniyorum. Çocuklarınızı spor yapmaya gönderin, spor insan sağlığının en büyük faktörüdür. Aynı zamanda çocuklarımızın kendi alanlarında elde edeceği başarılar onları en iyi mercilere taşıyacaktır" dedi.
Futbol altyapı kursuna katılan Hüseyin Kaya ise, sürekli televizyon kanallarında Türkiye’yi temsil eden sporcuları gördüğünü belirterek şunları söyledi: "Bende onlar gibi olmak istedim, daha sonra hocamız bize davet gönderdi. Bizim de televizyonda olan yetenekli sporcularımızdan olabileceğimizi söyledi. Bende başarılı olup milli takımında yarışmak istiyorum. Hafta sonları sokaklar ve kahvehanelerde geçirmektense kursa gelip zamanımızı futbolla değerlendiriyoruz. Ben kendimle beraber dört beş arkadaşımı getirdim, onlarda sevindi. İlçemizdeki diğer çocuklarımıza da futbol ve atletizmi tavsiye ediyorum. Herkes gelsin burada hünerlerini göstersin."

"HEM EĞLENİYOR HEM DE SPOR YAPIYORUZ"
Antrenmanlara katıldığını dile getiren İnan Yıldırım ise, "Biz burada spor yapıyoruz. Hem eğleniyoruz hem de yarışmalara hazırlanıyoruz. Bende futbol alt yapısında çalışıyorum. Doğu ve Güneydoğu’da terörle değil de sporla büyümek istiyoruz’’ diye konuştu.
Patnos Gücü Belediye Spor Kulübü Başkanı Turan Değerli de, kulüp bünyesinde sadece futbol değil, atletizm, tekvando, judo, tenis ve badminton gibi birçok dalda sporcu yetiştirmeye çalıştıklarını dile getirerek, “Bizim buradaki amacımız hem futbol takımımıza sporcu yetiştirmek hem de çocuklarımızı ve gençlerimizi sokaklar ve madde bağımlılığından uzaklaştırmaktır’’ şeklinde konuştu.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ