USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Teröristbaşı Gülen’in iadesi basit bir adli yardımlaşma konusu değil

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu,

Teröristbaşı Gülen’in iadesi basit bir adli yardımlaşma konusu değil
25-08-2016 04:37
Google News

ANKARA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Teröristbaşı Gülen in iadesi basit bir adli yardımlaşma konusu değildir. Ulusal güvenliğimiz bakımından çok ciddi bir tehdit söz konusudur." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ın Ankara ziyaretinin önemli olduğunu belirtti.

Biden ın ziyareti vesilesiyle sergilenen dayanışmanın somut adımlarla desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, ilişkileri güçlü tutabilmek için mevcut soru işaretlerini giderecek kararlı bir duruş ortaya koymak mecburiyetinde olunduğunun altını çizdi.

Fetullahçı Terör Örgütü nün (FETÖ) doğru anlaşılması gerektiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, "Bunlar dini bir grup değildir; dinimizi istismar eden, çıkar amaçlı, eli kanlı, vahşi ve barbar bir terör örgütüdür." değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"15 Temmuz sonrasında 1999 dan beri ABD de ikamet eden Gülen ve terör şebekesinin çıkar ilişkileri, gizli hedefleri su yüzüne çıkarılmıştır. Teröristbaşı Gülen in iadesi basit bir adli yardımlaşma konusu değildir. Ulusal güvenliğimiz bakımından çok ciddi bir tehdit söz konusudur."

Muhabir: Fatih Hafız Mehmet

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ