USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Teröre karşı bir kere daha birlikte olma gerekliliğini görüyoruz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, partisinin MYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Kabil'deki terör saldırısına ilişkin, "Teröre karşı bir kere daha birlikte olma gerekliliğini görüyoruz." dedi. - Anadolu Ajansı

'Teröre karşı bir kere daha birlikte olma gerekliliğini görüyoruz'
31-05-2017 20:12
Google News

ANKARA

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki terör saldırısını lanetlediklerini söyledi.

Tezcan, "Teröre karşı bir kere daha birlikte olma gerekliliğini görüyoruz. Terör bir insanlık suçudur, saldırıyı yapanları, teröre destek verenleri kınıyoruz. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Kabil'deki büyükelçiliğimizde de hasar olduğu haberi geldi. Büyükelçilik çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." diye konuştu.

Darbe komisyonu raporu

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunun taslak raporunun Reşat Petek tarafından açıklandığını anımsatan Bülent Tezcan, gelecek hafta komisyon üyesi CHP milletvekillerinin de kendi raporlarını kamuoyuna açıklayacağını bildirdi.

MYK'da konuyu bütün yönleriyle değerlendirdiklerini anlatan Tezcan, "Burada çarpıcı olan bir şey vardır, Darbe Komisyonu ön raporu diye açıklanan rapor aslında darbenin siyasi ayağını örtme, gizleme çabasının çok açık şekilde görüldüğü bir rapordur. Aslında buna rapor demek mümkün değil. Bir gizleme çabasıdır." dedi.

Komisyon Başkanı Petek'in, içeriğinde bir şey olmadığı için 643 sayfalık rapor boyunca "AK Parti'nin FETÖ'yü devlete nasıl yerleştirdiğini gizleme telaşının sezildiğini" savunan Tezcan, "Bu rapor, AK Parti'nin FETÖ ile ittifakını unutturma ve saklama telaşı içinde hazırlanmış bir rapordur." ifadesini kullandı.

"Görüşmeler devam edecek"

Bülent Tezcan, açıklamalarının ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun sorularına verdiği yanıtlar"ın sorulduğu Tezcan, şu değerlendirmede bulundu:

"Genelkurmay Başkanı'nın doğrudan gidip, Darbe İnceleme Komisyonunda ifade vermesi gerekirdi. Orada komisyonun dinlemesi gerekirdi. Çünkü tek taraflı sorularla değil, bir diyalog halinde, canlı soruların sorulup, cevabın alınması gerekirdi. Genelkurmay Başkanı'nın neden bundan kaçındığını anlamak istiyoruz, o cevabı bekliyoruz. Niye gidip vermedi? Genelkurmay Başkanı'nı oraya gönderme yetkisine sahip siyasi iradenin, Genelkurmay Başkanı'nı komisyona niye göndermediğini de merak ediyoruz, bu da izaha muhtaçtır. Açıklamalara gelince, 8 sayfalık bir açıklama. Dişe dokunur, ciddi bir şey yok. Böyle bir ciddi olayda verilebilecek en gayriciddi cevaplardır."

Muhabir: Barış Gündoğan,Mehmet Tosun

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ