USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

"Terör örgütlerini birbirinden ayıramazsınız"

Latin Amerika-Karayipler Ekonomik Komisyonu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "PKK, PYD, DEAŞ, DHKP-C ile aynı şekilde mücadele ediyoruz. İslamı terörle yanyana kimse zikredemez. DEAŞ’in İslamla uzaktan yakından bir ilgisi...

"Terör örgütlerini birbirinden ayıramazsınız"
02-02-2016 00:54
Google News
Latin Amerika-Karayipler Ekonomik Komisyonu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "PKK, PYD, DEAŞ, DHKP-C ile aynı şekilde mücadele ediyoruz. İslamı terörle yanyana kimse zikredemez. DEAŞ’in İslamla uzaktan yakından bir ilgisi yoktur" dedi.
Erdoğan, Latin Amerika Karayipler Ekonomik Komisyonu’nda konuştu. Erdoğan, "Sığınmacı krizi bugün bölgesel gibi gözükse de aslında küresel bir sorundur. Türkiye’ye dışarıdan gelen destek 420 milyon dolardır. Yaptığımız harcama 9 milyar doları aşmıştır. Onlar kapılarını kapatıyor. Bizse kapılarımızı açıyoruz. Biz kapılarımızı da gönlümüzü de açtık. Ben G20’de liderlerle konuştum. Suriye’nin kuzeyinde konutlar yapalım dedim. Bunun için terörden arındırılmış bölge önemli, bir de uçuşu yasak bölge olarak orayı yapmamız lazım ki bu insanlar korku içinde yaşamasın. Cevap bekliyoruz. Süratli bunu hayata geçirebiliriz. Güçlü bir işbirliği içinde gerçekçi çözümler üretmelidir" dedi.

KİMSE İSLAMI TERÖRLE ZİKR EDEMEZ
Terör meselesine de değinen Erdoğan, "Burada yaklaşık 35 yıldır bir tecrübeye sahibiz. Terörle mücadeleye yönelik üzerimizi düşeni yaptık yapmaya devam edeceğiz. Avrupa’nın bir ülkesinde saldırı olduğunda dünya ayağa kalkıyor. Ama Türkiye’de olduğunda dünya niye izliyor. Terör örgütünün bir tanesi iyi bir tanesi kötü diyemezsiniz. PKK, PYD, DEAŞ, DHKP-C ile aynı şekilde mücadele ediyoruz. Terör örgütlerini birbirinden ayıramazsınız. Terörün, dini milliyeti, ırkı, yoktur olamaz. İslam barış kelimesinden türemiştir. İslam asla teröre müsaade etmez. İslamı terörle yanyana kimse zikredemez. DEAŞ’in İslamla uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. İslam düşmanı bir örgüttür" diye konuştu.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ