USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Temassız kartlı ödemelerin payı artıyor

"Avrupa'da pek çok ülkede temassız kullanımının nasıl yaygınlaştırılacağı konuşulurken, bu konuda zaten ileride olan...

Temassız kartlı ödemelerin payı artıyor
11-11-2020 14:03
Google News

Akbank Strateji, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, "Avrupa'da pek çok ülkede temassız kullanımının nasıl yaygınlaştırılacağı konuşulurken, bu konuda zaten ileride olan Türkiye'de temassız yapılan kredi kartı ödemelerinin oranı bu dönemde sektörde yaklaşık yüzde 20'lerden yüzde 40'lara geldi. Bu oran Akbank'ta yüzde 50'ye yaklaştı." dedi.

Yüce, AA muhabirine, Akbank'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde mobil ve internet bankacılığı alanında müşterilerine sunduğu hizmetler hakkında bilgi verirken, gelecek dönemde teknolojinin bankacılık sektörüne etkilerini de değerlendirdi.

Akbank olarak müşterilerin bugün ve gelecekte finansal kararlarına olumlu etki edecek, akıllı para yönetimi yapabilecekleri servis tasarımlarını oluşturma hedefiyle pek çok ürün ve hizmet sunduklarını ifade eden Yüce, uzun zamandır yeni iş modellerine, insana, teknolojiye yaptıkları yatırımın karşılığını özellikle içinden geçtikleri bu zor dönemde daha iyi gördüklerini belirtti.

Yüce, ilk günden itibaren hem çalışanların hem müşterilerin sağlığı için birçok adım attıklarını söyledi.

Dijital kanalların hizmet kalitesi ve güçlü altyapıları sayesinde her zaman müşterilere kesintisiz ve üstün müşteri deneyimiyle bankacılık servisleri sunduklarını aktaran Yüce, aralıksız sürdürdükleri projelerle gelecek dönemde de yepyeni hizmetleri hayata geçirerek müşterilerin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceklerini bildirdi.

Yüce, "Dijital dönüşüm stratejimiz kapsamında sıfırdan tasarladığımız ürün ve hizmetlerimizin yanı sıra kredi kartlarında da müşterilerimize yepyeni bir dijital deneyim sunmaya başladık." dedi.


Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ