İSTANBUL
Film-San Vakfı tarafından farklı üniversitelerden 80 öğrenciyi Beyoğlu Gençlik Merkezi'nde bir araya getiren "Genç Sanatçıların Kültür Sanat Alanındaki İstihdam Politikalarına Bakış Açısı Zirvesi"nde, "Yönetmenler Gözüyle Film Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri" başlıklı bir oturum yapıldı.
Etkinlikte konuşan yönetmen ve yapımcı Osman Sınav, Türkiye'de dizi ve sinema sektörüne dair geliştirici politikaların üretilemediğini söyledi.
Osman Sınav, sektörün gittikçe zayıfladığı yorumunu yaparak, şöyle devam etti:
"Bu pazarın var olduğunu zannediyoruz ama maalesef artık böyle bir pazar yok. Son 3-4 yıldır yapılan hiçbir şey, doğru dürüst satılmıyor ya da daha önceden yapılanlar satılıyor. Mesela ben 'Acı Hayat' dizisini en son Peru'ya sattım. Nereden nereye değil mi? Fakat ondan sonra Osman Sınav romantik komedi yapmaya çalışınca o satılmıyor. Çünkü dünyanın her yerinde sabun köpüğü gibi bir şey. Bütün bunların da kaynağı telif haklarının çalışmıyor olması. Çalışıyor olsa biz kendi kendimizi dizayn ederiz. Sanatçı zaten kendisini dizayn edebilen insandır ama maalesef kendimizi ve sektörümüzü dizayn edemiyoruz."
"İlk reyting anlaşmasını yapan benim"
Sinema sektöründe bir ilerlemeye ihtiyaç olduğunun altını çizen yönetmen, "Televizyondaki canlılık sinema sektörünü beslemiyor. Onu da besler hale getirmek lazım. Sektörün insanları, gelirini yüzde 90 televizyondan elde ediyor. Televizyondaki bu canlılığın, endüstriyel gelişmenin sinemayı da beslemesi ve canlandırması gerekiyor." diye konuştu.
Muhabir: Musa Alcan
dikGAZETE.com