Milas Sakarya İlkokulu, geçtiğimiz günlerde Milas Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda öğrenci velilerine yönelik seminer düzenledi. Sakarya İlkokulu Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğretmeni Yağmur Kaygı tarafından verilen seminerde veliler, öğrenciler arasında son zamanlarda artan teknoloji bağımlılığı ve dikkat eksikliğiyle ilgili bilgilendirildi. Yaklaşık 1 saat boyunca süren seminerde Kaygı, öğrencilerin yaz tatilinde zamanını nasıl verimli değerlendirebileceğiyle ilgili tüyolar verdi. Kaygı, seminer sırasında velilere teknolojinin öğrenciler için yerinde ve yeterince kullanılması gerektiğini anlattı. Teknoloji bağımlılığının, çocukların duygusal gelişimini etkilediğini ifade eden Kaygı, velilerin bu konuda dikkatli davranmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca gerçekleştirilen sunum sırasında Kaygı, oyunlar ve aile yaşamındaki sıkıntıların çocuğun davranışsal özelliklerini değiştirdiğini ve onları saldırganlığa ittiğini vurguladı.
Okulların kapanmasıyla beraber yaz tatiline girecek olan öğrencilerin; daha verimli bir tatil geçirmesi için velilere, çocuklarıyla daha kaliteli zaman geçirmeleri gerektiğini de kaydetti. “Televizyon bağımlısı neslin, internet bağımlısı çocukları” konusunu yapılan seminerde açan Kaygı, 90’lı yıllarda yaşanan televizyon bağımlılığının günümüzde şekil değiştirerek internet bağımlılığına geçtiğini belirtti. Yaz tatiline girerken, bu bağımlılıkla çocukların baş edebilmesi için Kaygı şunları sıraladı, “Çocuklara, yerinde ve yeterince internet kullanmalarına izin verilmeli. Çocuklar kitap okumaya teşvik edilmelidir. Çocuklarla kaliteli zaman geçirilmelidir” şeklinde konuştu.
TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI NEDİR?
Kaygı, teknoloji bağımlılığının ne olduğunu şöyle açıkladı, “Teknoloji bağımlılığı, teknolojiyi kullanmada ve onunla ilişkide kişinin iradesini kaybetmesi, kendini denetleyememesi ve onsuz bir yaşam sürememeye başlaması halidir. Teknoloji bağımlısı olan kişide teknoloji kullanımı ve onunla bağlantılı eylemler kişinin hayatının ciddi bir bölümünü kaplar, kişi yapmak zorunda olduğu işleri yapmaz veya durmadan erteler.” Bir saat boyunca süren seminer, velilerle yapılan karşılıklı soru ve cevaplarla son buldu.
dikGAZETE.com