USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TEKNOFEST'e katılan çocuklar "Bilim Sokağı Etkinlik Alanı"nda eğlenerek öğreniyor

Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) oluşturulan "Bilim Sokağı Etkinlik Alanı"ndaki atölyelere katılan çocuklar, hem yeni bilgiler öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor.

TEKNOFEST'e katılan çocuklar
02-10-2024 16:42
Google News
Adana

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde düzenlenen, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST, Adana Havalimanı'nda ziyaretçilerini ağırlıyor.

Festivalde T3 Vakfınca oluşturulan "Bilim Sokağı Etkinlik Alanı"nda, 6-14 yaş grubundan çocuklara yönelik eğlenceli ve öğretici çalışmalar yapılıyor.

Alanda teknoloji, doğa bilimleri, astronomi, havacılık, tarım teknolojileri, matematik, girişimcilik, tasarım, kişisel gelişim, kimya ve insan bilimlerinin de olduğu 20 farklı atölyede çocuklara eğitim veriliyor.

Ziyaretçiler, "Pisagor'un adalet kulesi", "Koordinasyon" ve "Sonsuz ayna" gibi etkinliklerde hem eğleniyor hem de yeni bilgiler öğreniyor.

T3 Vakfı Eğitim ve AR-GE Koordinatör Yardımcısı Melek Yaşar, AA muhabirine, atölyelerde 40 eğitmenin görev aldığını söyledi.

Her atölyede günlük 500 öğrenci ağırlayacaklarını belirten Yaşar, "T3 Vakfı olarak çocuklarda bilim ve teknoloji alanında farkındalık yaratmak istiyoruz. Çocukların hangi konulara ilgisi varsa keşfetmelerini sağlamak için farklı atölyeler kurduk." dedi.

Ziyaretçilerden 7. sınıf öğrencisi Ecrin Armağan da tarım teknolojileri atölyesinin ilgisini çektiğini anlattı.

8. sınıf öğrencisi Muhammet Hamza Sözer de alandaki uçak ve robotlar hakkında bilgi alma imkanı bulduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ