USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

TEB tasarrufun önemini ve finansal okuryazarlığı yayıyor

- TEB, 2012'de "Sorumlu Bankacılık" anlayışıyla hayata geçirdiği TEB Aile Akademisi ile tasarruf alışkanlığının toplum genelinde yaygınlaşmasına ve finansal okuryazar bir nesil yetiştirilmesine katkı sağlamaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor

TEB tasarrufun önemini ve finansal okuryazarlığı yayıyor
28-10-2017 15:36
Google News

İSTANBUL (AA) - Türk Ekonomi Bankası (TEB), ülke genelinde bireylerin tasarruf bilincinin gelişmesine ve finansal okuryazarlık düzeyinin yükseltilmesine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği TEB Aile Akademisi ile çalışmalarına devam ediyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, TEB, 2012 yılında "Sorumlu Bankacılık" anlayışıyla hayata geçirdiği TEB Aile Akademisi ile tasarruf alışkanlığının toplum genelinde yaygınlaşmasına ve finansal okuryazar bir nesil yetiştirilmesine katkı sağlamaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. TEB Aile Akademisi kapsamında verilen eğitimlerle bireylerin gelirlerini, tasarruflarını ve yatırımlarını en uygun şekilde değerlendirerek bütçelerini daha verimli bir şekilde yönetebilme yetkinliğine sahip olması amaçlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, Türkiye’nin gelecek döneme dair büyüme hedefini yakalayabilmesi için toplum genelinde tasarruf bilincinin gelişmesi gerektiğini belirterek, "Günümüzde, yeterli finansal alt yapıya ve anlayışa sahip olmayan bireylerin oluşturduğu ekonomilerin uzun soluklu refaha kavuşması mümkün değil. Ancak tasarruf alışkanlığı gelişmiş, finansal bilinci yüksek bireylerin oluşturduğu bir toplum sürdürülebilir ekonomik büyümeyi yakalayabilir. Biz de banka olarak, beş yıldan bu yana TEB Aile Akademisi ile ülkemizin tasarruf oranlarının yükseltilmesi noktasında çalışmalarımızı sürdürüyor, finansal okuryazar bir nesil yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.


- Hedef 2019 yıl sonuna kadar 20 milyon kişiye ulaşmak


Mendi, TEB Aile Akademisi çalışmaları kapsamında banka çalışanlarından oluşan gönüllü bir ekip ile herkese açık ve ücretsiz eğitimler verildiğini aktararak, “Bugüne kadar bu eğitimlerle bire bir olarak 235 bin kişiye ulaşarak tasarruf ve finansal okur yazarlık bilinci kazandırdık. Gerçekleştirdiğimiz iş birlikleriyle 2019 yılı sonuna kadar 20 milyon kişiye eğitimlerimizi ulaştırmayı planlıyor, Türkiye nüfusunun yüzde 25’ini finansal okuryazar yapmayı amaçlıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

TEB Aile Akademisi eğitimleri hakkında bilgi veren Mendi, şunları kaydetti:

"Eğitimlerimizde katılımcılara tasarruf, bütçe yönetimi, kredi ve kartların doğru kullanımı, yatırımların değerlendirilmesi ana başlıkları altında temel finansal okuryazarlık konularında bilgi veriliyor. Toplumun farklı kesimlerine ulaşmak için genel içeriğimizin yanı sıra çocuklar, gençler, kadınlar ve emekliler için de özel içerikler oluşturuyoruz. Bu eğitimleri Türkiye genelinde talep eden tüm kamu ve özel sektör firmaları, odalar, üniversiteler ve okullarda da veriyoruz. Son olarak, tarım işletmeleri ve çiftçiler için finansal okuryazarlık eğitimleri düzenlemeye başladık.

Bu yıl farklı illerde çiftçilerimizle bir araya geldiğimiz TEB KOBİ Akademi Tarım Buluşmaları kapsamında çiftçilere finansal okuryazarlık eğitimi vermeye başladık. 81 illimizde 2,2 milyon çiftçiye ulaşmayı planladığımız proje kapsamında, çiftçilere özel olarak geliştirdiğimiz içeriklerle tasarrufu ve finansal okuryazarlığı anlatacağız. Formatör eğitimleri yoluyla ülke genelinde yaygınlaştırılacak projemizle, İl Müdürlükleri’nden seçilecek formatörlere ‘eğitici eğitimi’ vererek ve tüm çiftçilere ulaşacağız."


- TEB Aile Akademisi ile 11 milyon öğrenci finansal okuryazarlık öğreniyor


TEB, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve UNICEF ile iş birliği kapsamında 2014-2015 eğitim-öğretim dönemi itibarıyla ilköğretim öğrencilerine yönelik "Sanat Yoluyla Sosyal ve Finansal Eğitim" projesini hayata geçirdiklerini hatırlatan Mendi, “MEB ve UNICEF iş birliği ile hayata geçirdiğimiz projemizde, finansal okuryazarlığın Türkiye’de ilk kez müfredata girmesini sağladık. TEB Aile Akademisi, bu projeyle 6-14 yaş aralığındaki 11 milyon çocuğun finansal konularla tanışmasına katkı sağladı.” ifadelerini kullandı.

Mendi, MEB ile gerçekleştirdikleri iş birliklerinin bununla da sınırlı olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"MEB’e bağlı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile başlattığımız ‘Bütçemi Yönetebiliyorum’ Projesi ile 3 yılda, 5 milyon bireyi finansal okuryazar yapıyoruz. Buna ek olarak Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile de 1,2 milyon lise öğrencisinin bankacılık ve muhasebe derslerine finansal konularla ilgili içerik eklenerek bilgi sahibi olmalarını sağlıyoruz.

TEB Aile Akademisi çalışmaları kapsamında ulusal ve uluslararası alanda ülkemizi de temsil ederek 11 ödül aldık. Global anlamda finans ve bankacılık dünyasının en prestijli dergilerinden Euromoney Dergisi tarafından düzenlenen ‘Euromoney Mükemmellik Ödülleri’nde, ‘Orta ve Doğu Avrupa’nın Sosyal Sorumluluk Alanındaki En İyi Bankası’ ödülüne layık görüldük. Aldığımız ödüller bizi daha büyük hedefler için çalışmak adına daha da güçlendiriyor."

TEB Aile Akademisi ile tasarruf alışkanlığının yaygınlaştırılması ve finansal okuryazarlık düzeyinin yükseltilmesi konusunda toplum genelinde önemli adımlar atarken, banka olarak müşterilerin tasarruf ve birikim alışkanlıklarını teşvik edecek ürünler geliştirmeye devam ettiklerini anlatan Mendi, "Bu kapsamda birikim yapmak isteyenlere yönelik geliştirdiğimiz TEB Marifetli Hesap ile müşterilerimizin birikimleri özel faiz oranları ile gecelik vadeli mevduatta günden güne büyüyor. Müşterilerimizin istediği zaman para yatırma, para çekme işlemlerini gerçekleştirebildikleri Marifetli Hesap’ta birikimler 3 ay boyunca yüzde 13,95 "Hoş Geldin" faizi ile değerlendirebiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ