USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, Fransa Senatosu heyetiyle görüştü

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay, Fransa Senatosu Dışişleri, Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu heyetiyle bir araya geldi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, Fransa Senatosu heyetiyle görüştü
10-10-2024 14:53
Google News
TBMM

Oktay, Meclis'teki görüşmede, dünyada çoklu krizlerin yaşandığı dönemden geçildiğini dile getirdi.

Türkiye ve Fransa arasında iyi ilişkilerin bulunduğuna ve ilişkilerin uzun yıllardır sürdürüldüğüne işaret eden Oktay, "İşbirliğini her alanda daha da geliştirmek istiyoruz. Doğrudan ve düzenli diyaloğun devamı önem taşımaktadır. Ekonomi ve ticaret, ikili ilişkilerimizin en güçlü olduğu alanların başında gelmektedir. " ifadelerini kullandı.

Fuat Oktay, ortak projelerin geliştirilebileceğini belirtti.

Açık ve samimi iletişim kanalı olarak parlamenter diplomasinin, ilişkilerin geliştirilmesinde önemli araçlar arasında yer aldığına işaret eden Oktay, karşılıklı ziyaretlerle parlamenterler arasındaki diyaloğun teşvik edilmesinin yararlı olacağını vurguladı.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, görüşmede, Türkiye ve AB ilişkilerinin, terörle ve düzensiz göçle mücadelenin, İsrail'in saldırılarının, Rusya-Ukrayna savaşının, Kıbrıs ve Karabağ konularının ele alınacağını bildirdi.

Fransa Senatosu Dışişleri, Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu heyeti adına konuşan senatör Christian Cambon ise, Türkiye'nin uluslararası ilişkilerde önemli bir rol üstlendiğine işaret etti. Cambon, Fransa Senatosu Başkanı Gerard Larcher'in TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a gönderdiği mektubu Oktay'a takdim etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ