USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

TBB'den sokak hayvanlarına yönelik projelere 7 milyon 250 bin TL destek

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin: "Akıllı şehir çalışmalarımızın yanı sıra sokak hayvanlarının hayatlarını iyileştirmeye yönelik çalışmalar da yapmaya karar verdik" dedi

TBB'den sokak hayvanlarına yönelik projelere 7 milyon 250 bin TL destek
26-12-2020 17:32
Google News

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), belediyelerin sokak hayvanlarına yönelik görev ve sorumlulukları çerçevesinde; özgün, etkili ve sürdürülebilir politikalar üretilmesini teşvik edici projelerin hayata geçirilmesi, iyi uygulama örneklerinin ülke genelinde yaygınlaştırılması ve farkındalığın artırılması amacıyla "Sahipsiz Evcil ve Sokak Hayvanlarının Barınma ve Beslenme Şartlarının İyileştirilmesi Fikir ve Proje Yarışması" düzenliyor.

TBB'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sokak hayvanlarının sağlıklı ortamlarda, sağlıklı beslenerek, çevreden zarar görmeden, şefkatli bir şekilde bakılmaları gerektiğini belirterek, yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden birinin de bu olduğunu ifade etti.

Tüm belediyelerde doğal hayatı koruma birimlerinin oluşturulduğunu ve bu birimlerin fedakarca çalıştığını aktaran Şahin, ancak zaman zaman kamuoyuna yansıyan haberlerde sokak hayvanlarının bakımlarında ve yaşam şartlarında çeşitli sorunların yaşandığının gündeme geldiğini dile getirdi.

Şahin, "Gaziantep’te sokak hayvanlarının şartlarının iyileştirilmesi için pek çok çalışma yapıyoruz. Eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Ciddi bir tecrübe edindik ama hala eksiklerimiz var.

Bu konuda tam anlamıyla, Türkiye çapında bir standart yakalamak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Türkiye Belediyeler Birliği olarak akıllı şehir çalışmalarımızın yanı sıra sokak hayvanlarının hayatlarını iyileştirmeye yönelik çalışmalar da yapmaya karar verdik.

Bu amaçla belediyelerimizi bu doğrultuda projeler hazırlamaya sevk edecek bir yarışma düzenlemek istedik." ifadelerini kullandı.-

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ