USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Suriyeli kızın duygulandıran konuşması

Adana’da Suriyeli 18 bin 830 öğrenci karnelerini aldı. Karne dağıtım töreninde Suriyeli bir kız öğrencinin yaptığı konuşma ise, herkesi duygulandırdı. 2015-2016 eğitim-öğretim yılının birinci dönem karneleri dağıtıldı. İlk olarak...

Suriyeli kızın duygulandıran konuşması
22-01-2016 19:25
Google News
Adana’da Suriyeli 18 bin 830 öğrenci karnelerini aldı. Karne dağıtım töreninde Suriyeli bir kız öğrencinin yaptığı konuşma ise, herkesi duygulandırdı.
2015-2016 eğitim-öğretim yılının birinci dönem karneleri dağıtıldı. İlk olarak Türk öğrenciler gündüz saatlerinde karnelerini aldı. Öğleden sonra ise Suriyeli öğrencilere karne dağıtıldı. Fatih Mehmet İlkokulunda Suriyeli öğrenciler için karne dağıtım töreni düzenlendi. Törende ilk olarak Suriyeli öğrenciler şiir okuyup şarkı söyledi. 8-A sınıfı öğrencisi Tesnim Bireka’nın yazdığı bir yazıyı okuması herkesi duygulandırdı. İşte o duygu dolu yazı:
“Biz, sıcacık evlerimizde bir gün otururken düşen bir bombanın parçalandığı aileleriz. Bomba sadece evlerimizde değil yüreklerimize de düştü. Evlerimiz değil, hayallerimizi ve istikballerimizi de kaybettik. Vatansız kalmak nedir bilir misiniz? Biz vatansız ve kimsesiz kaldık. Şimdi çocukluğumuzu bıraktığımız ülkemizden geriye sadece yıkılmış evlerimiz ve hayal kırıklığımız kaldı. Ama hayat devam ediyor ve biz hayatta kalanlar eksikte olsa yaşamaya devam ediyoruz. Bambaşka bir ülkede ve hiç bilmediğimiz kültürde ayakta kalmak için mücadele veriyoruz. Fakat tek arzumuz bir gün tekrar vatanımıza geri dönmek ve orada yıkılan her şeyi tekrar inşa etmek. Şimdi burada kurduğumuz hayatta çok güzel dostluk edindik ve ömürlük sevgi kazandık. Biz geri dönsek de bu güzellikleri bu güzel insanları hiç unutmayacağız ve hep minnettar olacağız.”
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ