USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Suriyeli çocuklar ölüme meydan okuyor

Adıyaman’da, şehrin en işlek caddelerinden biri olan Atatürk Bulvarı üzerinde trafik lambalarında bekleyen araç sürücülerine mendil satmaya çalışan ve dilenen Suriyeli çocuklar ölüme adeta meydan okuyor.

Suriyeli çocuklar ölüme meydan okuyor
28-12-2015 15:35
Google News

Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan trafik lambalarında bekleyen araç sürücülerinden dilenen ve aynı zamanda mendil satmaya çalışan Suriyeli çocuklar ölüme adeta meydan okurken, araç sürücüleri duruma el atılmasını istedi. Günlük ortalama Suriyeli çocuklar mendil satarak ve dilenerek 20 TL ile 30 TL arasında para kazanırken, Türk dilenci ve mendil satıcıları ise, günlük ortalama 5 TL ile 10 TL arasında para kazanıyor. 

Suriyeli çocukların trafik lambalarında bekleyerek dilenip aynı zamanda mendil satması ise, Türk dilenci ve mendil satıcılarının işlerini bitirme noktasına getirdiği vurgulandı. Türk dilenci ve mendil satıcıları, Suriyelilerin Adıyaman’a, gelmesiyle beraber çoğu zaman hiç para kazanmadıklarını iddia ederken, Adıyamanlı vatandaşlar ise ticaretle uğraşmalarına rağmen Suriyeliler kadar kazanamadıklarını belirttiler. Trafik lambalarında dilenen çocuklar olay yerine gelen sivil polis ekipleri tarafından yakalanarak polis merkezine götürüldü.

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ