USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Suriye için uzlaşma sağlandı

Suriye’deki süreç hakkında BM ve Türkiye-Rusya-İran Dışişleri Bakanları Cenevre’de uzlaşma sağladı. Suriye’nin yeni anayasasını yazacak komitenin kurulduğu açıklandı. Suriye Anayasa Komitesinin, ilk toplantısını 2019’un başında yapacağı belirtildi.

Suriye için uzlaşma sağlandı
18-12-2018 21:35
Google News

Suriye’deki süreç hakkında BM ve Türkiye-Rusya-İran Dışişleri Bakanları Cenevre’de uzlaşma sağladı.

Suriye’nin yeni anayasasını yazacak komitenin kurulduğu açıklandı. Suriye Anayasa Komitesinin, ilk toplantısını 2019’un başında yapacağı belirtildi.

İsviçre’de bir araya gelen Türkiye, Rusya ve İran Dışişleri Bakanları Suriye konulu ortak açıklama yayınladı. Bakanların Anayasa Komitesi’nin oluşumu hakkında Suriyeli taraflarla yaptıkları istişarelerin olumlu sonuçlarını sundukları belirtilen açıklamada, “Komite’nin verimli ve sürdürülebilir çalışmasını temin edecek usul kurallarının tespitinde temel alınacak genel ve yönlendirici ilkeleri Suriyeli taraflar ve BM Genel Sekreteri’nin Suriye Özel Temsilcisi’yle etkileşim halinde belirlemek suretiyle Anayasa Komitesi’nin faaliyete geçmesini kolaylaştırmaya yönelik kararlılıklarını teyit etmişlerdir. Suriye halkının mümkün olan en geniş desteğini alacak bir sonuç vermesini teminen Anayasa Komitesi’nin faaliyetlerinin, Komite üyelerinin genel mutabakatını amaçlayan uzlaşma ve yapıcı angajman anlayışıyla yürütülmesi gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.

Kaynak: İHA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ