Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Sur, İdil, Silopi, Cizre, Nusaybin ilçelerinde güvenlik tedbirleri, boykot ve engellemeler nedeniyle eğitim-öğretim faaliyetlerinde sorun yaşayan 8. ve 12. sınıf toplamı 19 bin 404. Ara dönem tatilinde Diyarbakır, Batman, Mardin il merkezinde telafi programları uygulanmış olup, bu programlara 12 bin 524 öğrenci katılmıştır" dedi.
Bakan Avcı, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularına cevap verdi. Avcı, Eskişehir İl Müdür Yardımcısı’nı görevden aldıklarını açıkladı. Avcı, TÜRGEV ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokol hakkında bilgi vererek, "Bizim bütün genel müdürlüklerimiz değişik sivil toplum kuruluşları ile protokoller yaparak, işbirliğine gidiyorlar. Hayat boyu öğrenme Genel Müdürlüğümüzle yapmış bir protokol. 29 sivil toplum kuruluşu ile yapılmış protokoller var" dedi.Avcı, protokol maddelerinden bahsederek, "Bakanlığın protokolde mali yükümlülüğü yok. TÜRGEV nerede, ne yaptığını açıkladı. Amaçsız, hedefsiz vakıf kurulur mu? Protokol kapsamında verilecek olan tüm eğitimler öncelikle TÜRGEV’e bağlı binalarda gerçekleştirilecek. Bu binalarda gerçekleştirilemediği taktirde Hayat Boyu Öğrenim tarafından gösterilen mekanlarda gerçekleştirilir. Madde 13 Kursiyerlerden hiç bir ad altında ücret alınmaz. Madde 14 TÜRGEV protokol kapsamında hiç bir maddi kazanç elde edemez" diye konuştu.
Güneydoğu’daki okullara değinen Bakan Avcı, "Sur, İdil, Silopi, Cizre, Nusaybin ilçelerinde güvenlik tedbirleri, boykot ve engellemeler nedeniyle eğitim-öğretim faaliyetlerinde sorun yaşayan 8. ve 12. sınıf toplamı 19 bin 404, ara dönem tatilinde Diyarbakır, Batman, Mardin il merkezinde telafi programları uygulanmış olup, bu programlara 12 bin 524 öğrenci katılmıştır. İkinci dönemin başlamasıyla birlikte Dargeçit, Nusaybin ilçelerinde bütün öğrencileri kapsamakla birlikte 8. ve 12. sınıfları merkeze alan telafi eğitimleri hafta içi ve sonu programlanarak hayata geçirilmiştir. Ayrıca Batman. Diyarbakır, Mardin il merkezlerinde 2016 Haziran ayı sonunda kadar devam edecek telafi programı için bütün öğrencilere ulaştık, 10 Şubat 2016 tarihi itibariyle 7 bin 514 öğrenci programa katılacağını bildirdi" dedi.
Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç da, Yüksek Öğretim Kurulu’nun kaldırılmasına ilişkin olarak, “Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda uzlaşılır, YÖK de kalkar. Biz bulunduğumuz müddetçe biz olmasak başkalarınca veya sizlerin bulunduğu müddetçe bu kanunla memur olacaksınız, bizde faaliyet göstermeye çalışıyoruz. YÖK’ün yetkilerini buharlaştıramayacağınız için bu YÖK’ün yetkilerini nakledebilirsiniz. Ama orada çok titiz davranmanız gerekir ki, bir YÖK yerine 185 YÖK olup, ’üniversitelerde niye böyle yapılıyor’ şikayet merciyi bulamama durumunuz olabilir" dedi.