USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Süper Lig'e yükselen Kocaelispor'da şampiyonluk coşkusu

Kocaelispor'da futbolcular ve teknik heyet takımlarının şampiyon olarak Süper Lig'e yükselmesini taraftarlarla kutladı

Süper Lig'e yükselen Kocaelispor'da şampiyonluk coşkusu
20-04-2025 23:43
Google News
Kocaeli/İstanbul

Süper Lig'e çıkmayı garantileyen
1. Lig ekiplerinden Kocaelispor'un Esenler Erokspor ile oynadığı müsabaka İzmit ilçesindeki meydanda dev ekrandan takip edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince İzmit Kent Meydanı'na kurulan ekrandan maçı izlemeye gelen taraftarlar, yeşil-siyahlı ekibe alkış ve tezahüratlarla destekte bulundu.

Ev sahibi ekibin 3-1'lik üstünlüğüyle tamamlanan maçın önemli pozisyonlarında büyük heyecan yaşayan taraftarlar, Kent Meydanı'nda sevinç gösterisinde bulundu.

Alana üstü açık otobüsle gelen Körfez ekibi, taraftarlarla marşlar söyleyip bayraklar sallayarak Süper Lig'e çıkmanın coşkusunu yaşadı.

Kutlamalarda konuşan Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, 16 yıllık beklentinin bugün gerçekleştiğini belirterek, bunun son anda gelen bir başarı olmadığını söyledi.

Şampiyonlukta emeği geçenlere teşekkür eden Aktaş, "Süper Lig'den bir daha düşmeyi düşünmeyerek kalıcı bir şekilde yer edecek Kocaeli. Bu taraftarın yıllarca süren özlemini en üst noktaya taşıyarak ilimizi en iyi şekilde Süper Lig'de temsil edecektir." ifadelerini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Başkanı Tahir Büyükakın ise "Beraber inandık, başaracağız dedik ve başardık. Sizin sayenizde başardık. Büyük Kocaelispor taraftarı, siz bu başarıyı hak ettiniz, bu kupayı hak ettiniz. Birlikte inandık. Birlikte başardık. Süper Lig'te yine başaracağız inşallah." dedi.

Kocaelispor Kulübü Başkanı Recep Durul da adım adım inşa ettikleri şampiyonluğu taraftarlara armağan ettiklerini kaydetti.

Kocaelispor'un tarihinin çok değerli olduğunu anlatan Durul, "Bu kulübün bugünlere gelmesinde hayatta olan olmayan tüm büyüklerimizin, tüm öncülerimizin, ebediyete intikal etmişlere Allah'tan gani gani rahmet diliyorum. Hayatta olanlara saygılarımı sunuyorum. İyi ki varlar. Onların çizdiği yolda onların emanetini en iyi şekilde şehrimizde halkımızla, taraftarlarımızla taşımaya çalışıyoruz. Uzun yıllardır emek verdiğimiz tarihinde büyük başarılar elde etmiş Kocaelispor'umuzu, biz devraldığımızda bu takımı şampiyon yapacağız, o kupa buraya gelecek demiştik. O kupa buraya geldi." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kutlamalar, havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Oğulcan Çağlayan: Çok mutluyum, gururluyum

Karşılaşmanın ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kocaelisporlu futbolcu Oğulcan Çağlayan, Kocaelispor'un bir dönem amatöre kadar düştüğünü hatırlatarak, şunları söyledi:

"Sezon başından bugüne kadar bu serüvende emeği olan herkesi kutluyorum, tebrik ediyorum. Ne mutlu bize ki bu hikayenin finalini yapmak bizlere nasip oldu. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz. 'Süper Lig'den amatöre' diye çok güzel bir beste var. Bu besteyi ben de çok beğenmiştim. Süper Lig'den amatöre kadarki süreci değil ama amatörden Süper Lig'e olan serüvende kimlerin emeği, katkısı varsa hepsini tebrik ediyorum.

Taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Amatörden bugüne kadar bu 16 yıllık serüvende birçok şey yaşamışlar ama hep bu armanın arkasında durmuşlar. Bence bugün en çok mutlu olması, gururlanması gereken kişilerdi onlar. Biz bu sezon geldik. Onlar bu armanın yıllardır peşinde. Biz, bayrağı onların hayal ettiği yere getirdik. Bundan sonra orada tutmak ve daha da ileriye çıkarmak da onların elinde. İnşallah bunu başarırlar."

Bu sezon takımının Süper Lig'e çıkmasına 17 golle katkı veren tecrübeli santrfor, şu ifadeleri kullandı:

"Bu sezon benim için de bir meydan okumaydı. Herkes benim hakkımda olumsuz görüşlere sahipti ve bence çok da haksız değillerdi. Son iki sezon için öz eleştiri yapmam gerekiyor. Çok iyi bir süreç geçmedi. Galatasaray'da oynadığım 25-30 karşılaşmada taraftarların da gönlüne girdiğimi düşünüyorum. Orada farklı bir hikaye var. İşler benim adıma iyi giderken bir darbe yedim. Ancak futbolda dün yoktur, biraz bugün ama daha çok da yarın vardır.

Şu an bugünden çok mutluyum, gururluyum. Bugün ligdeki 17. golümü attım. Wesley Moraes ile aramda güzel bir çekişme var. Wesley'in 19 golü, benim 17 golüm var. Sezonun bitmesine 3 maç kaldı. Kocaelispor 3 defa Süper Lig'e yükselirken gol kralını kendi içerisinden çıkarmış. İnşallah bu 4. yükselişte de gol kralını kendi içerisinde çıkarır. Bunun için mücadele edeceğim. Hedef bitmiyor. İlk hedef Kocaelispor'u Süper Lig'e çıkarmaktı. Bu hedefi gerçekleştirdik. İnşallah gol krallığını da kazanabilirim."

Ahmet Oğuz: Hedefimiz olan Süper Lig'e çıkmayı başardığımız için çok mutluyuz...

Tecrübeli sağ bek Ahmet Oğuz ise hedefledikleri Süper Lig'e yükselmeyi başardıkları için mutlu olduklarını kaydetti.

Kocaelispor'un 16 yıldır Süper Lig'den uzak olduğuna değinen Ahmet, "Hedefimiz olan Süper Lig'e çıkmayı başardığımız için çok mutluyuz. Tüm Kocaeli camiasına, Kocaelispor taraftarına armağan olsun. Süper Lig'e çıktığımız için tabii ki mutluyuz. Öncelikli hedefimiz orada kalıcı olabilmek. Kocaelispor'un yeri her zaman Süper Lig'dir. Böyle camiaların her zaman Süper Lig'de kalması lazım. Futbol çünkü taraftarla güzel ve bizim çok güzel bir taraftarımız var" dedi.

Lige çıkmayı dün kamptayken rakiplerinin maçlarından sonra garantilediklerinin hatırlatılması üzerine Ahmet, "İnanılmaz bir duygu. Çok stresliydik. Zor bir sezondu. Bugün kazanmak isterdik. Dün Süper Lig'i çıkmayı garantiledikten sonra saat 5.00'e kadar uyumadık. Kendi aramızda eğlendik. Aslında maçı kazanabilecek pozisyonlara girdik ama mağlup oldu. Esenler Erokspor'u da tebrik ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ