USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Sudan'daki kolera salgınında 22 kişi öldü

Sudan Sağlık Bakanı Heysem Muhammed İbrahim, yağmur mevsimin başlamasıyla yayılan kolera salgınından dolayı 22 kişinin öldüğünü kaydetti

Sudan'daki kolera salgınında 22 kişi öldü
18-08-2024 21:14
Google News
Sudan

Egemenlik Konseyinden yapılan açıklamaya göre Bakan İbrahim, Egemenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Malik Agar ile görüştü.

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan İbrahim, toplantıda ülkedeki sağlık şartlarının görüşüldüğünü aktardı.

İbrahim, Sudan'ın bazı eyaletlerinde yağmur mevsiminin başlamasıyla ortaya çıkan kolera vakalarının tespit edildiğini söyledi.

Haziran ayından itibaren yayılan kolera salgınından dolayı 22 kişinin vefat ettiği bilgisini paylaşan İbrahim, kolera vaka sayısının 354'e ulaştığını söyledi.

İbrahim, hastalıkla mücadelenin yanı sıra sağlıklı içme suyu sağlamak için ilgili makamlarla iletişim halinde olduklarını dile getirerek, kolera aşısı sağlamak için uluslararası toplumla iletişime geçtiklerini ifade etti.

Bakan İbrahim, eyalet yetkililerine, salgınlarla mücadeleye yönelik müdahaleleri artırma ve çevre sağlığına dikkat etme çağrısında bulundu.

Savaşın sürdüğü Sudan'da, sağlık sisteminin etkin bir şekilde çalışmadığı bu dönemde salgın hastalıkların yayılması, insanların hayatını daha çok zorlaştırıyor.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ