USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan&Hayat

Su Kuyusu ve Kurban Bağışı İle Efendi Derneği’nden Kalıcı Yardımlar

Su Kuyusu ve Kurban Bağışı İle Efendi Derneği’nden Kalıcı Yardımlar

Su Kuyusu ve Kurban Bağışı İle Efendi Derneği’nden Kalıcı Yardımlar
23-09-2024 20:02
Google News

Dünya’da artan hızlı nüfus artışı ve kıtlık temiz içilebilir su kaynaklarını tehdit ediyor. Milyonlarca insan temiz suya erişemedikleri için dünyada salgın hastalıklar giderek artıyor ve bu durum tüm dünya devletlerini ciddi manada etkiliyor.

2.2 milyar insan temiz suya erişemiyor. 700 milyon insan ise temiz veya kirli herhangi bir su kaynağına erişemiyor. Erişmek için günde ortalama 2 kilometre yol yürümesi gerekiyor.

Her yıl temiz suya erişemediği için ölen insan sayısı 2 milyon. Asya ve Afrika devletlerinin önemli ölçüde etkilendiği bu su sıkıntılarına karşın Efendi Derneği su krizlerinin yaşandığı bölgelerde su kuyuları, çeşmeler, şadırvanlar açılışları yapıyor.

Efendi Derneği yurt içinde ve dışında çeşitli insani yardım çalışmaları sürdüren Türkiye’nin önde gelen kurumlarından biridir. Su kuyusu, kurban, eğitim, yetim ve çeşitli insani faaliyetler ile yıllardır mazlumun yanında olmayı şiar edinen Efendi Derneği su sıkıntısı yaşayan bölgelere tespit gidiyor, tespit sonrasında ise kuyu sondaj işlemlerini başlatıyor.

Tüm merhalelerini video ile kayıt alan dernek bu aşamaları bağışçıları ile de paylaşmayı ihmal etmiyor. Efendi Derneği kuyunun tüm aşamalarını çeşitli yollar ile bağışı yapan kişiye iletiyor.

Şimdiye kadar açtığı kuyular ile yüzbinlerce insanın susuzluğuna çare olan dernek, milyonlarca insanın derdine çare olmayı misyon edinmiş.

Efendi Derneği’nin su kuyusu projesine destek olmak isteyen kişiler, ailenizle, arkadaş veya iş gruplarınızla, okul arkadaşlarınızla birlikte bir kuyuya vesile olabilirsiniz. Bir araya gelerek oluşturduğunuz fonu dernek yetkililerine ileterek bu fon ile bir kuyu açılmasını talep eder ve buna ortak bir isim verebilirsiniz.

Efendi Derneği’nin bir diğer önemli ve aktif projelerinden birisi de Kurban Bağışı çalışmalarıdır. Dernek, vekaletlerinizle kurban bağışınızı alıyor ve dünyanın çeşitli bölgelerinde kesimini gerçekleştiriyor. Kesim esnasından isminizin okunduğu ve yazılı olarak kağıtta bulunduğu video çekimini de kesim sonrası bağışçılara gönderiyor.

Güven ve şeffaflık ilkesini temele alan Efendi Derneği kurban bayramında vacip kurbanlarınız gibi yılın tüm zamanlarında da adak, akika, şükür, nafile ve şifa kurbanlarınızın kesimlerini gerçekleştirebiliyor.

Efendi Derneği, ibadet sahibi yani bağışçı ile ihtiyaç sahibi arasında köprü vazifesi görüyor. Yoksul ve muhtaç kişilere ulaşmak için bu ve benzeri dernek ve vakıfların etkin rolü var. Yardımseverlerin ibadeti ve iyiliği yerine getirilirken, ihtiyaç sahiplerinin de ihtiyaçları karşılanmış oluyor.

Dernek yetkilileri; “Kardeşliği, bereketi ve iyiliği yaymak, onlara yalnız olmadıklarını hatırlatmak için çıktığımız bu kutlu yolculukta tüm hayır sahiplerinin desteklerini bekliyoruz. Bizler hayır köprüsüyüz, hayırlarınızı asıl ihtiyaç sahiplerine ulaştırmakla görevliyiz. Güveni ve şeffaflığı temel aldığımız dernek çalışmalarımıza maddi ve manevi desteklerinizi bekliyoruz.

Bizler uzun yıllardır insanlık adına bir mücadele içerisindeyiz. Açtığımız kuyular ve kestiğimiz kurbanlar ile kardeşliği yaymaya gayret ediyoruz. Gittiğimiz bölgelerde Türk bayrağımızı görünce bizleri çok sıcak karşılıyorlar. Yaptığımız iş gerçekten kelimelerin kifayetsiz kaldığı nitelikte bir iş.” dedi.

Kalıcı yardımlar dediğimiz sadaka-i cariye hükmünde olan bu hayırlar ömür boyu, hatta ömrünüzden sonra da sizlere ecir kapısı olmaya devam edecek. Su Kuyusu ve Kurban Bağışlarınızı Efendi Derneği’ni aracı kılarak bekliyoruz.

.

.

.

-Tanıtım haber-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ