USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

S&P’den bir ’Türkiye’ açıklaması daha

S&P, ucuz petrol fiyatlarının dış finansmanına tek başına yardım etmeyeceğini belirterek, Türkiye’nin gelişmekte olan ülkeler arasında en zayıf dış profile sahip olan ülkelerden biri olduğunu söyledi. Uluslararası kredi derecelendirme...

S&P’den bir ’Türkiye’ açıklaması daha
02-02-2016 16:07
Google News
S&P, ucuz petrol fiyatlarının dış finansmanına tek başına yardım etmeyeceğini belirterek, Türkiye’nin gelişmekte olan ülkeler arasında en zayıf dış profile sahip olan ülkelerden biri olduğunu söyledi.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, "Petrol fiyatında düşüş Türkiye için gerçekten bir nimet mi?" başlıklı bir rapor yayınlayan S&P analisti Aarti Sakhuja, "Düşük enerji fiyatlarının düşük ithalat faturası olarak sağladığı fayda, ihracatta düşüş ve düşük sermaye akışlarıyla kısmen ortadan kaldırılıyor" dedi.
Türkiye’nin petrol ihracatçısı ülkelere ihracatının toplam ihracatın yüzde 20’sini oluşturduğunu belirten S&P analisti, Ocak-Kasım 2015’te bu ülkelere ihracatın 2014’e göre yüzde 15 azaldığını açıkladı. Türkiye’nin bu piyasalardan doğrudan yatırım akışının da 2015’de yüzde 20’den fazla azaldığını bildiren Sakhuja, "Türkiye’nin S&P’nin not verdiği büyük gelişmekte olan ülkeler arasında en zayıf dış profile sahip olan ülkelerden biri ve Türkiye’nin yatırımcı güveni, global likiditede kaymalara karşı oldukça hassas. Türkiye için gördüğümüz risklerden biri, dış borcun çevrilememesi, bunun ülke için ani bir durmaya ve büyüme şokuna yol açması" dedi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ