O günün şartlarında milyonlarca kullanıcıya erişen çevrimiçi ağlar günümüzde hızla gelişen teknoloji karşısında tarihin tozlu raflarında yerini almaya hazırlanıyor.
İnternet teknolojisinin hızlı gelişimi faaliyet alanlarının gelişimine ve etkileşime olan
O günün şartlarında milyonlarca kullanıcıya erişen çevrimiçi ağlar günümüzde hızla gelişen teknoloji karşısında tarihin tozlu raflarında yerini almaya hazırlanıyor.
İnternet teknolojisinin hızlı gelişimi faaliyet alanlarının gelişimine ve etkileşime olanak sağlamıştır. Özellikle ikinci nesil internet hizmetleri olarak nitelendirilen web 2.0 teknolojisine geçişle birlikte sosyal ağlar insan hayatında önemli bir konuma gelmiştir. Bireyler artık internet üzerinden resim, yazı, video ve bilgi paylaşımlarında bulunarak iletişimde aktif rol üstlenmiştir. Günümüzün en önemli sosyal medya ağları olan Facebook, Twitter, Instagram, Youtube vb. uygulamalar milyarlarca kitleye ulaşmakta ve her geçen gün kendini geliştirmektedir. Yaklaşık 10 yıllık mazisi olan Facebook ve diğer sosyal medya araçları kullanılmadan önce hayatımızda İCQ , MSN Messenger,Yahoo messenger MIRC, Yonja gibi o günün şartlarında milyonlarca kullanıcıya erişen çevrimiçi ağlar günümüzde hızla gelişen teknoloji karşısında tarihin tozlu raflarında yerini almaya hazırlanıyor. Yeni teknolojik gelişimlerin neler getireceğiyse merak konusu.
MIRC mIRC, sohbet programlarının atası olarak kabul edilebilecek, IRC sunucularına bağlanıp sohbet etmeyi sağlayan bir istemci programdır. 1995 yılında Khaled Mardam-Bey tarafından geliştirilmiştir
İCQ Bir dönemin en popüler uygulaması olan ICQ 1995 - 1996 yıllarında İsrailli bir grup olan Mirabilis tarafından yazılan dünyanın en çok kullanılan anında mesajlaşma programların'dan biridir. ICQ ismi İngilizce 'I seek you.' ('Seni arıyorum.') cümlesinin söylenişidir.
MSN Messenger MSN Messenger kısaca MSN, Microsoft tarafından 2005 yılından itibaren geliştirilmeye başlanan anında mesajlaşma yazılımıdır. Eski adı MSN Messenger olan yazılım, sekizinci sürümünden itibaren Windows Live Messenger adıyla yayınlanmaktadır. Dünyada 330 milyon kişi tarafından kullanılmaktadır.Yahoo MessengerYahoo! Messenger, Yahoo firmasının çıkardığı sesli ve görüntülü sohbet imkânı da bulunan ücretsiz çevrim içi anlık mesajlaşma yazılımıdır. Mesajlaşmanın yanında birçok özelliği bulunan Yahoo Messenger'ın Türkçe dil desteği bulunmamaktadır.
Yonja 2004 yılında kurulan Yonja, Türkiye'nin ilk sosyal ağı ve halen Türkiye'nin en büyük ulusal arkadaşlık platformudur.
dikGAZETE.com