USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Son darbe! GoPro'dan Windows Mobile sahiplerine kötü haber

Pek çok büyük geliştiricinin uygulama vermekten kaçındığı Windows Mobile işletim sistemine son darbeyi de aksiyon kamerası üreticisi GoPro indirdi.

Son darbe! GoPro'dan Windows Mobile sahiplerine kötü haber
30-03-2016 05:52
Google News

Çok uzun bir süredir iOS ve Android işletim sistemleri karşısında sürekli geride kalan ve akıllı telefon kullanıcıları tarafında benimsenme sorunu yaşayan Windows Mobile, halihazırda çok kısıtlı bir uygulama marketine sahip.
Pek çok büyük geliştiricinin uygulama vermek istemediği işletim sistemine son darbeyi de GoPro indirdi.

iOS, Android ve Windows Mobile işletim sistemlerine bu zamana kadar güncellemelerini eşit olarak dağıtan aksiyon kamerası şirketi, Windows 10 Mobile işletim sistemine sahip Lumia 950 ve Lumia 950 XL için özel bir uygulama geliştireceğini de duyurmuştu.
GoPro mobil uygulamalarının resmi sitesinde yer alan Windows Mobile simgesi ani bir kararla kaldırıldı.
GoPro destek ekibinin yaptığı açıklamada yeni cihazlar için GoPro'nun marketten indirilemeyeceği, mevcut olarak kullanılan cihazların ise bundan böyle güncelleme desteği almayacağı belirtildi.

İddialara göre GoPro'nun aldığı karar sadece Windows'un mobil işletim sisteminin yavaş gelişiminden dolayı alınmış değil. 

Şirketin bir süredir zararda olduğu ve oluşan zararın indirilmesi için diğer işletim sistemlerinden farklı olarak özel bir şekilde optimize edilen Windows desteğinin sonlandırıldığı ifade ediliyor.


scroll

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ