USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

Sodexo araştırmasına göre dijital ödemede lider Z kuşağı

Firmanın kuşaklara göre kullanıcıların harcama dinamikleri analizine göre, Baby Boomers kuşağı geleneksellikten uzaklaşmazken...

Sodexo araştırmasına göre dijital ödemede lider Z kuşağı
31-08-2021 13:29
Google News

İSTANBUL

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri'nin yaptığı araştırmaya göre, henüz iş hayatında azınlıkta olmasına rağmen salgın şartlarının getirdiği dijitalleşmeye en hızlı adapte olan Z kuşağının yüzde 47'si alışverişlerinde mobil ödemeyi tercih ediyor.

Sodexo'dan yapılan açıklamaya şirket gerçekleştirdiği araştırmayla, salgın sonrası Baby Boomers (Bebek Patlaması), X, Y ve Z kuşaklarının Sodexo bakiyelerini harcama trendlerini analiz etti.

Buna göre, en yüksek bakiyeli yemek harcamalarını Baby Boomers kuşağı yaparken, Z kuşağında ise yemek başı bakiye kullanımı düşüyor, ayın son haftasına gelindiğinde ise kullanıcıların yarısının bakiyesi bitmiş oluyor.

Kuşaklara göre Sodexo yemek kartı kullanım dağılımına bakıldığında, kullanıcıların yüzde 60'a yakını Y kuşağından oluşuyor, bu kuşağı sırasıyla X, Z ve Baby Boomers takip ediyor. Henüz iş hayatında azınlıkta olmasına rağmen salgın şartlarının getirdiği dijitalleşmeye en hızlı adapte olan Z kuşağının yüzde 47'si alışverişlerinde mobil ödemeyi tercih ediyor, bu rakam kullanıcı olarak en yüksek paya sahip olan Y kuşağında yüzde 39, X kuşağında ise yüzde 31.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ