USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Snapdragon X16 LTE ile mobilde 1 Gbps bağlantı hızı

Qualcomm'un mobil platformlar ve çipsetler için tanıttığı Snapdragon X16 LTE modemi ile mobilde 1 gbps gibi hızlar hayal olmaktan çıkıyor.

Snapdragon X16 LTE ile mobilde 1 Gbps bağlantı hızı
13-02-2016 03:37
Google News

Qualcomm'un mobil çipsetler için tanıttığı Snapdragon X16 LTE modemi ile mobilde 1 gbps gibi hızlar hayal olmaktan çıkıyor.

Qualcomm geçtiğimiz gün giyilebilir teknolojiler, akıllı saatler ve akıllı telefonlar için özel işlemcilerini tanıtmıştı. Orta seviye akıllı telefonlar için Snapdragon 435 ve Snapdragon 625 önemli bir değişiklik oldu. Ayrıca Snapdragon serisine yeni akıllı saatler için çipset tanıtılması da Qualcomm'u bir adım öne geçirdi.

MOBİL PAZARA YÖN VERENLERDEN...

Sony'den HTC'ye kadar pek çok devin kullandığı ve mobil pazara yön veren isimlerden Qualcomm, yeni 6. nesil LTE modemini de duyurmuş oldu. Bu modem,  Licenses Assisted Access desteğini sunan ilk model oluyor. Bu modem ile 1 Gbps'e kadar veri indirme hızına ulaşmak mümkün olacak. Bu modemin selefi 600 Mbps indirme hızı sunuyordu. Yeni destek internet hızının artışı ile birlikte çok şeyi değiştirecek. Bunu sadece kullanım deneyiminin iyileşmesi olarak düşünmek de yanlış olur. İlerde sanal gerçeklik gözlüklerine gelen 360 derecelik videolar da olumlu yönde bundan nasibini alacak.

Bu modemin, 2016 sonlarında doğru çıkacak olan Snapdragon 830 ile birlikte ilk defa kullanılması bekleniyor. 1 gigabit per second gibi yüksek hızların mobilde de ulaşabilir olması özellikle gelecekte ARM platformunun geleceği yer hakkında da bizlere ipucu veriyor.


Kaynak: scroll

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ