USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Siyasilerden Hakkari'deki terör saldırısına tepki

Siyasi parti temsilcileri, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, Durak Jandarma Karakolu önündeki kontrol noktasında düzenlenen terör saldırısına tepki gösterdi. - Anadolu Ajansı

Siyasilerden Hakkari'deki terör saldırısına tepki
10-10-2016 01:22
Google News

ANKARA

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Kamalak partisinin Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen İlçe Başkanlığı Kongresi'nde yaptığı konuşmada, şer cephesinin ittifak halinde Türkiye'nin üzerine geldiğini söyledi.

Hakkari'deki terör saldırısını kınayan Kamalak, "Bugün Şemdinli'de, Hakkari'de maalesef alçak terör örgütünün, canlı bombayla saldırısı neticesinde 18 şehit, 27 tane de yaralımız var. Şehitlerimize cenabı Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: FETÖ bitti, sıra PKK'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise konuya ilişkin yazılı açıklamasında, terör örgütü PKK'nın hainlikte sınır tanımadığını belirterek, hainlerin, alçak saldırısını şiddetle lanetledi.

PKK ile aynı bataklıktan beslenen Fetullahçı Terör Örgütü'ne, karşı son birkaç aydır yapılan operasyonların başarıya ulaştığını aktaran Çalık, şunları kaydetti:

"FETÖ’nün devlet içindeki yapılanması bozulunca, PKK fevri saldırılarla canımızı yakmaya çalışıyor. FETÖ bitti, sıra PKK’da. Haince, alçakça, menfurca gerçekleştirdikleri saldırıların altında kuyruklarının sıkıştığı gerçeği yatmaktadır. Dağ ve kırsalda son aylarda yapılan operasyonlarda güvenlik görevlilerimizin başarı sağlamasıyla hain PKK, kan kaybetti. Köşeye sıkıştığını anlayan hainler, korkudan ne yapacağını bilememektedir."

Açıklamasında, "Kürt vatandaşların temsilcisi olduğunu iddia edenler, bugün Kürt kardeşlerimizi katletmektedir" ifadesine yer veren Çalık, bölgeden istediği halk desteğini alamayan şer odaklarına karşı gösterilen birlik ve beraberlik ruhunun PKK’yı bu tarz eylemler yapmaya zorladığını vurguladı.

PKK'nın yolun sonunda olduğunu ve kaybolacağına işaret eden Çalık, şunları kaydetti:

" Bugün 10 askerimiz 8 sivil vatandaşımız PKK’nın alçak saldırısıyla şehit edildi. Sivil, asker, polis, çocuk, kadın, yaşlı demeden canice, hayasızca hainlik peşinde koşan teröristler bilsin ki bombalarla, kurşunlarla bu milletin başını eğdiremeyecekler, devletin istikbal ve istiklaline engel olamayacaklardır. Hain saldırıdan sadece birkaç saat sonra bu sefer sınır ötesinde barış ve sükuneti sağlamak üzere, Başika’da bulunan birliğimize, üst aklın yularını tuttuğu diğer terör örgütü DAEŞ saldırdı. Bu da gösteriyor ki iki terör örgütü de aynı maşanın birer parçası."

HDP'den yazılı açıklama

HDP Merkez Yürütme Kurulundan yapılan yazılı açıklamada ise Şemdinli'de gerçekleşen patlamada, 18 kişinin hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyulduğu belirtildi.

HDP'nin nereden ve kimden gelirse gelsin, her türlü şiddete karşı olduğu ve bu ilkesel tutumundan asla taviz vermediği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yaşanan tüm acılardan ve bu savaşın yarattığı yıkımdan tek çıkış yolu kalıcı barışı bir an önce tesis etmektir. Bir kez daha vurguluyoruz ki, bizler barış ve çözüm konusunda üzerimize düşen her türlü sorumluluğu almaya hazırız. Bu ülkenin insanları bu acıları yaşamayı hak etmiyor. Kalıcı bir barış ortamı için herkes üzerine düşeni yapmalı, sorunlarımızı konuşarak, müzakere ederek çözme yönünde adımlar atılmalıdır."

Muhabir: Kenan Arayıcı- Orhan Yoldaş-Mehmet Tosun

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ