USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Sistemin sürdürülemezliğini en iyi bilen Kılıçdaroğlu'dur'

Milli Savunma Bakanı Işık, "Bu sistemin sürdürülemez olduğunu en iyi bilenlerden birisi eminim ki Kılıçdaroğlu'dur. Çünkü bürokrasiden geliyor." dedi. - Anadolu Ajansı

'Sistemin sürdürülemezliğini en iyi bilen Kılıçdaroğlu'dur'
03-03-2017 20:47
Google News

BALIKESİR

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Balıkesir'de Salih Tozan Kültür Merkezi'nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 15 yılda attığı adımlarla kendi demokrasisini, ekonomisini, ordusunu ve savunmasını güçlendirdiğini söyledi.

Demokrasilerde halka umut vermenin önemine vurgu yapan Işık, "Her şeye hayır diyen bir konumda bulunmanın ne ülkeye ne demokrasiye ne de CHP'ye bir faydası olur. Bu sistemin sürdürülemez olduğunu en iyi bilenlerden birisi eminim ki Kılıçdaroğlu'dur. Çünkü bürokrasiden geliyor. Buna rağmen hem alternatif getirme hem öneriye hayır de, bunun anlaşılabilir bir tarafı yok." ifadelerini kullandı.

"İki kaptan gemiyi batırır"

Işık, Türkiye'nin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmesinden yana olduklarını dile getirerek, "Bir gövdede iki başın bulunması bir gemide iki kaptanın olmasıdır. Denizcilerin çok güzel bir sözü vardır. İki kaptan gemiyi batırır. Bir gemide iki kaptan olursa o gemi muhakkak batar. Esas olan görev, yetki ve sorumlulukları net olarak tanımlanmış, tek başlı bir yapıdır. Parlamenter sistem kötüdür anlayışında değiliz. Biz önerdiğimiz sistemin Türkiye için daha doğru bir sistem olduğuna inanıyoruz ama parlamenter sistemi savunanları da 'Siz yanlış yoldasınız' diye eleştirmiyoruz. Ancak parlamenter sistemin ruhuna uygun öneri de yok." şeklinde konuştu.

Muhabir: Cem Şan


dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ