USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

Şişecam, yeni yatırımlarla Avrupa, Türkiye ve ihracat pazarlarında büyüyor

"Küresel cam ambalaj pazarının dörtte birini oluşturan 20 milyon tonluk hacme sahip Avrupa pazarı, sektörün hızlı...

Şişecam, yeni yatırımlarla Avrupa, Türkiye ve ihracat pazarlarında büyüyor
07-06-2021 18:49
Google News

İSTANBUL

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Avrupa'daki ilk cam ambalaj üretim tesisi yatırımlarını Macaristan'da hayata geçireceklerini belirterek, "Cam ambalaj pazarında Avrupa'daki ayak izimizi genişletirken, ülkemizin küresel cam ticaretindeki varlığının güçlenmesine de önemli ölçüde katkı sağlayacağız." ifadesini kullandı.

Şişecam'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, küresel cam ligindeki oyun kurucu pozisyonunu güçlendirecek yeni yatırımlar için düğmeye basıyor.

Avrupa'da gelişen cam ambalaj talebine cevap verebilmek için Macaristan'da da yeni bir tesis yatırımı yapacak olan Şişecam, Türkiye'de girdi verdiği lokomotif sektörlerin büyümesini desteklemek amacıyla 2 milyon ton seviyesindeki düzcam üretim kapasitesini 2 yeni float hattı yatırımı ve var olan hatlardaki iyileştirme çalışmaları ile destekleyerek 2,5 milyon tona çıkartacak. Şişecam, bu yeni hat yatırımlarını gerçekleştirirken mevcut hatlarını da soğuk tamirleriyle beraber yeni teknolojiler ve yeni dizayn trendleri doğrultusunda geliştirerek hem ürün çeşitliliği hem verimliliği hem de hat kapasitesini artıracak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefiyle yatırımlarını sürdüren Şişecam'ın, düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj, cam elyafı ve otomotiv camları gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında dünya cam sanayine yön veren öncü oyunculardan biri olduğunu bildirdi.

Yakın dönemde ABD'deki soda yatırımı hamleleriyle birlikte bugün dört kıtada 14 ülkede 22 bin çalışanla faaliyet gösterdiklerini aktaran Kırman, yenilikçi ürünlerini 150'den fazla ülkede müşterilerle buluşturduklarını kaydetti.

Dünyada cam ev eşyasında ikinci, cam ambalaj ve düzcamda 5'inci büyük üretici konumunda olduklarını vurgulayan Kırman, bunun yanı sıra dünyanın en büyük 8'inci soda üreticisi ve krom kimyasallarında da dünya lideri olduklarını belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ