USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Şişecam'dan Polatlı'ya 1 milyar TL'lik yeni yatırım

"Ekonomimizde özellikle temmuz ayı sonundan itibaren meydana gelen ivmelenmeye bağlı olarak oluşan talebi...

Şişecam'dan Polatlı'ya 1 milyar TL'lik yeni yatırım
30-09-2020 18:44
Google News

Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, "Ekonomimizde özellikle temmuz ayı sonundan itibaren meydana gelen ivmelenmeye bağlı olarak oluşan talebi karşılamak amacıyla yapılan önceliklendirme ile yaklaşık 1 milyar TL’lik yatırımla tamamlanan 750 ton/gün kapasiteli hattımızı faaliyete geçiriyoruz." ifadesini kullandı.

Şişecam'dan yapılan açıklamaya göre, düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncu olan şirket, Türkiye’deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Şişecam özellikle yurt içi pazar talebi paralelinde üretim kapasitesinde artış sağlanması ihtiyacına yönelik olarak Ankara’nın Polatlı ilçesindeki düzcam üretim tesisinde hayata geçirdiği yıllık 240 bin ton üretim kapasitesine sahip olan ikinci fırınla Türkiye’deki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.

Şişecam’ın yaklaşık 1 milyar TL seviyesinde (130 milyon dolar) yatırım yaptığı yeni fırını, 2 Ekim'de ateşlenerek devreye alınacak.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ