USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Sınırları açma tehdidi ırkçılığı besler'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, "Avrupa'da yükselişte olan göçmen karşıtlığına sınırları açma tehdidiyle cevap vermek, insan haklarına aykırıdır, ırkçılığı besler." dedi. - Anadolu Ajansı

'Sınırları açma tehdidi ırkçılığı besler'
17-03-2017 17:17
Google News

ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Avrupa'da yükselişte olan göçmen karşıtlığına sınırları açma tehdidiyle cevap vermek, insan haklarına aykırıdır, ırkçılığı besler ve milyonlarca sığınmacının hayatını riske atar." değerlendirmesini yaptı.

Ağbaba, yazılı açıklamasında, iktidarın 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması öncesinde "yapay mağduriyet yaratma ve düşman üretme" çabalarına hız verdiğini ileri sürdü. İktidarın, "Türkiye'de istediğini bulamayınca ve halk oylamasında uğrayacağı hezimetin yaklaştığını anlayınca" gözünü yurt dışına diktiğini savunan Ağbaba, Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye yönelik hasmane tutumlarının ise asla kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Bu taraflı yaklaşımı şiddetle kınadıklarını belirten Ağbaba, mültecilerin bir şantaj unsuru olarak kullanılmasının ise kabul edilemeyeceğini ifade etti.

"Yük paylaşımına dayanan bir çözüm bulunmalı"

Ağbaba, şunları kaydetti:

"Avrupa'da yükselişte olan göçmen karşıtlığına sınırları açma tehdidiyle cevap vermek, insan haklarına aykırıdır, ırkçılığı besler ve milyonlarca sığınmacının hayatını riske atar. Mülteci krizine insan haklarına uygun bir çözüm bulabilmek, mülteci üreten müdahaleci dış politika anlayışlarını etkisizleştirerek, Türkiye ve AB ülkelerinin yük paylaşımına dayanan bir çözümde uzlaşmalarıyla mümkündür.

Türkiye - AB ilişkilerinin kopması, meselenin sadece para pazarlığına indirgenmesi ve son olarak AKP iktidarının mülteci krizini bir şantaj aracına dönüştürmesi kabul edilemez. Ayrıca, AB ülkelerinin de AKP'nin mülteci şantajı altında ezilerek, AKP iktidarına yönelik suskunluk ve yatıştırma politikası izlemeleri de kabul edilemez.

Tarih, baskıcı rejimlere karşı izlenen suskunluk ve yatıştırma politikalarının felaketle sonuçlandığının örnekleriyle doludur."

Muhabir: Barış Gündoğan

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ