USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Medya

Sınır Tanımayan Gazetecilerden, Gazze'de meslektaşlarının öldürülmesine karşı Paris'te eylem

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), Fransa'nın başkenti Paris'te düzenledikleri eylemde İsrail ordusunun Gazze'de meslektaşlarını öldürmesine tepki gösterdi

Sınır Tanımayan Gazetecilerden, Gazze'de meslektaşlarının öldürülmesine karşı Paris'te eylem
26-09-2024 16:38
Google News
Paris

RSF'nin X hesabından yapılan paylaşıma göre, Filistinli gazetecilerin korunmasını talep etmek ve Gazze'de öldürülen basın mensuplarını anmak üzere bugün çeşitli ülkelerde eylemler düzenleniyor.

RSF'nin organize ettiği bu eylemlerden biri Paris'te, Eyfel Kulesi yakınlarındaki İnsan Hakları Meydanı'nda yapıldı.

"Gazze'de gazetecilerin öldürülme hızını göz önünde bulundurursak bu ritimle yakında sizi bilgilendirecek kimse kalmayacak" yazılı afiş ile kan lekelerini simgeleyen kırmızı boyaların bulunduğu "basın" yazılı beyaz yelekler taşıyan eylemciler, meydanda kurdukları ufak çadırın üstünü bu yeleklerle kapladı.

"Gazze'deki gazeteci katliamı durmalı"

Sınır Tanımayan Gazetecilerin sitesinde açıklamalarına yer verilen RSF Direktörü Thibaut Bruttin, "Gazze'deki gazeteci katliamı durmalı." ifadesini kullandı.

Bruttin, İsrail ordusunun bir yılda Gazze'de 130'u aşkın gazeteciyi öldürmesinin, bu bölgede medyanın tamamen devre dışı kalması riskini taşıdığı uyarısında bulundu.

İsrail'in düzenlediği saldırıların yalnızca Filistin'deki basını hedef almadığına dikkati çeken Bruttin, aynı zamanda insanların, dünyanın en çok izlenen çatışma bölgelerinden özgür ve bağımsız bilgi alma hakkını da tehdit ettiğinin altını çizdi.

Bruttin, "Gazze'deki gazetecilerin korunmasını, cezasızlığın sona ermesini ve bölgenin yabancı gazetecilere açılmasını talep ediyoruz. Burada bilgi edinme hakkımız söz konusu." ifadelerini kullandı.

İsrail'in 356 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 41 bin 534'e yükseldi

İsrail, saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de yaklaşık 5 bin turistik tesisi yok ettiİsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda son 24 saatte 28 kişi hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim'den bu yana Filistin medyası da hedefte

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında bir gazeteci daha öldü

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ