USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Sınava girecek öğrencilere “kaygı yönetimi“ önerisi

"Sınavda en önemli başarıyı süreç boyunca kaygılarını yönetebilen öğrenciler elde edecektir. "

Sınava girecek öğrencilere “kaygı yönetimi“ önerisi
10-06-2020 16:39
Google News

Yeditepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yelkin Diker Coşkun, sınavda en önemli başarıyı süreç boyunca kaygılarını yönetebilen öğrencilerin elde edeceğini belirterek, "Bu nedenle sınava hazırlık süreci dahil olmak üzere sınavla ilgili kaygılarının nedenlerinin farkında olmaları iyi olacaktır." ifadesini kullandı.

Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) 20 Haziran, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ise (YKS) 27-28 Haziran'da gerçekleştirileceğini anımsatarak, milyonlarca öğrencinin sınava pandemi koşullarında gireceğine işaret etti.

Öğrencilere kaygılarıyla ilgili aileleriyle sohbet etmelerini öneren Coşkun, "Hiçbir sınav; bir öğrencinin tüm özelliklerini, değerlerini, üstün olduğu yönleri ölçemez ve yaşamın tamamından daha değerli değildir." ifadesini kullandı.

Coşkun, pandemi sürecinde öğrencilerin çok yönlü etkilendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Evlere kapanılan ve öncelikli olarak sağlığı koruma endişesi yaşanılan zamanlarda eğitim-öğretimi devam ettirmek, hem öğrenciler hem de veliler için zorlayıcı bir süreçti. Bu nedenle fiziksel sağlığı korumanın yanı sıra psikolojik sağlamlık da kritik hale geldi. Çünkü psikolojik olarak kendi duygularının farkında olan ve bu duyguları doğru şekilde yönetebilenler stresle daha iyi başa çıkabiliyor. Böylece hedeflerine de ulaşmada daha avantajlı olabiliyor."


Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ