USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Siber suçluların yayın servislerinin rekabetinden yararlandığı tespit edildi

"Kullanıcılar sevdikleri içeriği izlemek için para ödemek yerine alternatif yöntemler aramaya yönelebiliyor. "

Siber suçluların yayın servislerinin rekabetinden yararlandığı tespit edildi
21-07-2020 16:23
Google News

Kaspersky araştırmasına göre, siber suçluların zararlı dosyaları gizlemek için en sık kullandığı popüler yayın servisini Netflix, içerik ismini ise The Mandalorian (Disney+ orijinal içeriği) oluşturuyor.

Kaspersky açıklamasına göre, Ocak 2019 ile 8 Nisan 2020 tarihleri arasında öne çıkan 5 yayın platformuyla (Hulu, Disney+, Netflix, Apple TV Plus, Amazon Prime Video) ilişkili siber tehdit durumu incelendi.

Bu platformlara tuzak olarak kullanılan ve servislerin adını taşıyan sahte dosyalarla erişmeye çalışan kullanıcılara yönelik 23 bin 936 saldırı tespit edildi.

Saldırılar arasında en sık kullanılan ise Netflix oldu. Saldırılar kullanıcıların Netflix adını kullanan sahte dosyalarla Netflix'e erişmeye çalışmasıyla gerçekleşti. Bu saldırıların 647'si Türkiye'de tespit edildi.

Bu platformlardaki 25 orijinal programı inceleyen araştırmacılar, siber suçluların en sık şu beş programı tuzak olarak kullandığını belirledi: "The Mandalorian (Disney +), Stranger Things (Netflix), The Witcher (Netflix), Sex Education (Netflix), Orange is the New Black (Netflix)."

The Mandalorian, 5 bin 855 saldırı denemesiyle kötü niyetli kişilerin en çok kullandığı program oldu. Öte yandan, hem platformlar hem de orijinal programlar için kullanıcıların en sık karşılaştığı tehdit aralarında en tehlikelisi olan Truva atları oldu.

Bu tür zararlı dosyalar siber suçluların verileri silip engellemesinden bilgisayarın performansını düşürmesine kadar birçok şey yapabilmesine olanak sağlıyor. Kullanılan Truva atlarından bazılarının casus özelliği taşıdığı da belirlendi. Bu tür zararlı dosyalar kullanıcıların cihazlarıyla yaptıklarını takip edebiliyor ve casus yazılımının hedefi olan kullanıcıların kişisel dosyaları, fotoğrafları ve hatta finansal hesaplarına giriş bilgileri çalınabiliyor.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ