USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Medya

Siber saldırılarda sosyal medya tuzak olarak kullanılıyor

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.‘nin Teknolojik Düşünce Merkezi “ThinkTech”in Temmuz - Eylül arasını kapsayan yeni Siber Tehdit Durum Raporuna göre; “Sosyal Medya” üzerinden maddi ve manevi kayba neden olan sahte reklam kampanyaları, oltalama e-postaları ve

Siber saldırılarda sosyal medya tuzak olarak kullanılıyor
26-10-2018 21:42
Google News

Sosyal medya platformlarının günümüzde toplumun her kesimine hitap etmesi büyük bir avantaj olmasına karşılık, bu devasa bağlantı çemberleri kişisel siber saldırılar için zemin hazırlıyor.

Sosyal ağları oltalama saldırılarını yaymak için kullanan saldırganların giderek daha fazla başarı sağladıkları gözleniyor.

Saldırganların elde ettikleri başarı değişik ölçülerde de olsa, her saldırı kullanıcıların kişisel verilerinin çalınmasından finansal olarak dolandırılmalarına kadar pek çok maddi ve manevi zarar ile sonuçlanıyor.

STM Siber Tehdit Analistlerince; 2018 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin gerçekleştirilen analizlerde siber saldırganların “sahte reklam kampanyaları” vasıtasıyla Türk kullanıcılara yönelik oltalama saldırı kampanyaları düzenlendiği tespit edildi.

Söz konusu siber saldırıların, sosyal medya platformları üzerinden reklam vererek, bankalar tarafından düzenlenen promosyonlar veya kart aidatlarının geri ödendiğine dair kişileri yanıltacak reklam görselleri ve web sayfaları kullanılarak gerçekleştirildiği gözlemlendi.

Sosyal medya üzerinden yayınlanan reklamlarda ismi geçen bankaların web sayfalarına benzer sahte web sayfaları aracılığıyla kişisel bilgilerin yanı sıra kişilerin kredi kartı bilgileri de istenerek saldırılar gerçekleştiriliyor.

Bu tip siber saldırılarda inandırıcılığı arttırmak için; otomobil, altın ya da kart aidatı geri ödemesi gibi kurbanların ilgisini çeken öğeler de sık sık kullanılıyor.

Kaynak: IHA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ