USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Sema-Der salonları mühürleniyor

Adıyaman Belediyesi ekipleri, polisler eşliğinde Gülen Cemaatine yakınlığıyla bilinen Sema Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (Sema-Der) okuma salonlarının boşaltılması işlemini yaptı. Adıyaman Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılan ve

Sema-Der salonları mühürleniyor
19-02-2015 14:14
Google News

Adıyaman Belediyesi ekipleri, polisler eşliğinde Gülen Cemaatine yakınlığıyla bilinen Sema Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (Sema-Der) okuma salonlarının boşaltılması işlemini yaptı.
Adıyaman Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılan ve daha sonra Sema-Der tarafından SODES kapsamında yapımı tamamlanarak, okuma salonu olarak kullanılan binaların boşaltılması kararlaştırıldı.
Adıyaman Belediyesi yetkilileri, Sema-Der’e yapılan tahsisin usulsüz olduğu gerekçesiyle belediye meclis kararı alarak, binaların boşaltılmasını istedi.
Belediye meclisinin aldığı karar sonrası Adıyaman Belediyesi zabıta ekipleri ve yetkilileri polis eşliğinde sabah Sema-Der’in okuma salonlarına geldi.
Fatih mahallesindeki Fatih Bilgi ve Kültür Evi, Yeşilyurt mahallesindeki Yunusemre Emre Bilgi ve Kültürevi, Cumhuriyet mahallesindeki Vefa Bilgi ve Kültürevi’ne aynı anda işlem yapıldı.
Ekipler kapıları açılmayan yerlere çilingir yardımıyla girdi. Ekipler okuma salonlarındaki eşyaları tek tek sayarak zabıt tuttu.
Sema-Der yetkilileri, yapılanların hukuka aykırı olduğunu dile getirerek, mahkeme kararı istediler. Belediye yetkilileri okuma salonlarının boşaltılmasıyla ilgili derneğe süre verildiğini ve bu sürenin geçmesinden dolayı mühürleyeceklerini ifade etti.
Sema-Der’in avukatı Mehmet Canpolat, belediye yetkililerinin okuma salonunu boşaltmasını, aksi halde yapılan işlemin usulsüz olduğunu, kanunlara aykırı olduğunu dile getirdi.
Sema-Der Başkanı Mustafa Tekin ise, okuma salonlarının Türkiye genelindeki algı operasyonlarının devamı olduğu iddiasında bulunarak, hukuki yollara başvuracaklarını ve sonuna kadar hukuki haklarını arayacaklarını kaydetti.
Adıyaman Belediyesi yetkilileri ise, boşaltma işleminin ‘usulsüz’ tahsisten dolayı gerçekleştiğini ve ilerleyen saatlerde yazılı bir açıklama yapacaklarını aktardı.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ