USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Seçimin ardından New Yorklular ‘Metro Terapisi’ ile teselli arıyor

Seslendirme sanatçısı Chavez, metro duvarına açtığı alanda insanları yapışkan notlarla kendilerini ifade etmeye çağırıyor.

11-11-2016 13:57
Google News

NEW YORK

Trump düşmanları, New York'ta ‘Metro Terapisi’ ile teselli arıyor.

Amansız bir seçim dönemini geride bırakmak isteyen New Yorklular, Manhattan metrosunun duvarına yapıştırdıkları notlara hislerini döküyor.

Seslendirme sanatçısı Matthew Chavez tarafından altı ay önce başlatılan “Metro Terapisi” adlı proje, seçim döneminin sürpriz kabul edilen Donald Trump zaferiyle sonuçlanmasının ardından ayrı bir değer kazandı.

Demokrat oyunun güçlü olduğu New York'ta sonuçlar karşısında şok yaşayan büyükşehir insanına kendini ifade imkanı vermeyi amaçlayan projeye binlerce notla destek geldi.

Chavez, “İnsanlara yardım etmek benim tutkum ve bu benim için tam zamanlı bir iş. Bu projenin insanlara duygularıyla baş etmelerinde yardımcı olacağını düşünüyorum.” dedi.

“New York’un sonuç açıklandıktan sonra perişan olacağını tahmin etmiştim” diyen Chavez, “Pek çok arkadaşım adeta eridi. Hem burada hem de dünyada insanlar büyük stres altındalar. Ben onlara, bu hissi olumsuzluk çukurundan çıkarıp daha üretken bir yöne kanalize etmeleri için fırsat vermek istedim.” diye konuştu.

Proje için bağışlanma ve arınma kavramlarından ilham aldığını söyleyen Chavez, “İnsanların ilk başta kötü hissettikleri bir duruma karşı iyi duygular besleyebilmesi merakımı cezbetti ve bu olguyu keşfetmek istedim.” ifadelerini kullandı.

Altıncı Cadde ile 14. Sokak kesişiminde bulunan metro içerisindeki koridorda yer alan yapışkan notlar sergisi, insanların katılımıyla büyümeye devam ediyor.

Notlardan biri “Bu Facebook kullanmaktan çok daha güzel bir his” diyor; bir diğeriyse “İhtiyaç duyduğunuz tek şey sevgi."

Bir başka notta, seçim gecesi Times Meydanı’ndaki sessiz koronun hislerine tercüman olan şu sözler yazılı: “Bu noktaya nasıl geldik; ülkemiz nereye gitti?”

Bir diğerinde, negatif toplumsal olaylardan sonra popülerlik kazanan bir Google aramasına atıfta bulunuluyor: “Lütfen Kanada’ya taşınmayı düşünmeyin; size ihtiyacımız var.”

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ